Zápis z konferencie SBZ (2013) Tlačiť E-mail
02. 10. 2013

Zápisnica z konferencie Slovenského bridžového zväzu

konanej dňa 28. septembra 2013 v Košiciach

1. Na úvod Gabriel Hinďoš privítali všetkých prítomných členov na riadnej konferencii SBZ.

2. Peter Laca, člen kontrolnej komisie (KK), na základe predložených hárkov z jednotlivých klubov konštatoval, že konferencie sa môže zúčastniť 15 delegátov, z ktorých bolo 15 prítomných. Prítomným delegátom boli odovzdané hlasovacie lístky.

3. Gabriel Hinďoš vyzval všetkých prítomných, aby si minútou ticha uctili pamiatku Martina Klimčíka, ktorý nás nedávno po ťažkej chorobe opustil.

4. Gabriel Hinďoš potvrdil, že nadpolovičná väčšina oprávnených delegátov je prítomných a konferencia je uznášaniaschopná.

5. Gabriel Hinďoš prečítal návrh programu konferencie SBZ, ktorý prítomní delegáti odsúhlasili - Za: 15; Proti: 0; Zdržal sa: 0

6. P. Belčák predniesol správu o činnosti SBZ za rok 2012 a za prvý polrok 2013. Správa o činnosti je zverejnená na webovej stránke SBZ.

7. Jozef Onder predniesol správu o hospodárení SBZ, v ktorej podrobne uviedol výšku a zdroj jednotlivých príjmov SBZ a štruktúru výdavkov SBZ v roku 2012 a v prvej polovici roku 2013. Majetok SBZ tvorili (zaokrúhlene) ku dňu 31.12.2012 peniaze na účte vo výške 4 380.- EUR, peniaze v pokladni v hotovosti vo výške 290,- EUR. Jozef Onder konštatoval, že hlavným zdrojom príjmov je dotácia z Ministerstva školstva SR vo výške 10 800,- EUR. V porovnaní s rokom 2010 a 2011 znovu výrazne klesol príjem z 2%-nej dane a mierne stúpol príjem SBZ z členských príspevkov. Celkovo bola v roku 2012 výška tvorby príjmov a čerpania výdavkov približne na rovnakej úrovni ako v rok 2011. K 30.6.2012 mal SBZ na účte 7 340.- EUR a v pokladni v hotovosti 490,- EUR.

8. Milan Krajčo vo vyjadrení KK uviedol, že SBZ hospodári v súlade s platným právnym poriadkom a všetky účtovné doklady sú prehľadne evidované. V priebehu roku nedošlo k žiadnej sťažnosti čo sa týka vedenia účtovníctva.

Ďalej Milan Krajčo konštatoval, že od predchádzajúcej konferencie bol na kontrolnú komisiu adresovaný jeden podnet od členov SBZ, ktorý sa týkal zmeny v znení propozícií bridžovej ligy. KK hodnotila podnet ako nemeniaci pravidlá v priebehu súťažného ročníka a zároveň odporučila P-SBZ pri schvaľovaní propozícií pre ďalší ročník zosúladiť dátumy predkladania zmien a uzávierky súpisiek.

9. Gabriel Hinďoš vyzval všetkých prítomných na predloženie kandidátov za člena KK do konca volebného obdobia. Zástupca košického klubu navrhol, aby do KK bol ako jej tretí člen zvolený Ján Frajt. Ďalší kandidát nebol navrhnutý, a tak Gabriel Hinďoš dal hlasovať o predloženom kandidátovi s nasledovným výsledkom: - Za: 15; Proti: 0; Zdržal sa: 0

10. V diskusii vystúpilo viacero prítomných členov SBZ. Témy sa týkali hlavne:
(a) organizovania konferencie SBZ: či sa má konať počas Medzinárodných majstrovstiev Slovenska (MMS) alebo iného turnaja, prípadne či má byť zvolaná na neutrálne miesto a mimo akéhokoľvek turnaja, resp. sústredenia. Ďalšou otázkou v tejto súvislosti bol čas začiatku konferencie, kde mnohí prítomní mali vážne výhrady voči sobotňajšiemu večeru a navrhovali zvolať konferenciu buď na piatkové popoludnie alebo na sobotné ráno. Keďže aj tieto termíny majú svoje negatívum (čo ak sa program konferencie natiahne?), tak P-SBZ dá o všetkých predložených návrhoch hlasovať prostredníctvom internetovej stránky.
(b) dĺžky volebného obdobia P-SBZ a periodicity konania konferencií SBZ, pričom táto zmena si už vyžiada aj úpravu stanov SBZ. Aj v tomto bode P-SBZ pripraví návrhy na hlasovanie.
(c) Braňo Šikra vyjadril počudovanie, prečo sa tento rok na MMS, ktoré sú výnimočne kvalitne obsadené, zúčastňuje tak málo mladých hráčov zo Slovenska, pričom majú zabezpečenú zo strany SBZ maximálnu finančnú kompenzáciu svojich nákladov spojených cestou a ubytovaním,
(d) Vojto Belčák predložil otázku, prečo sa na konferencii s výnimkou jedného člena topolčianskeho klubu nezúčastňuje ani ako delegát ani ako radový člen žiaden hráč reprezentujúci klub zo západného Slovenska, prečo delegátov na konferenciu navrhli iba dva kluby z východu Slovenska a prečo to vyzerá tak, že o diskusiu s členmi P-SBZ ani na prezentovanie vlastných názorov pred širokým okruhom slovenských bridžistov nemá záujem žiaden hráč či už z bratislavského alebo žilinského klubu. Túto skutočnosť väčšina prítomných hodnotila negatívne.
(c) Peter Belčák vyzval všetkých prítomných, aby sa počas najbližšieho roka vo svojich kluboch venovali diskusii o budúcnosti slovenského bridžu, o úlohách a cieľoch. O rok končí volebné obdobie členov P-SBZ a KK SBZ a bude potrebné predložiť na jednotlivé funkcie takých kandidátov, ktorí budú vedieť predstavy našich členov naplniť.

11. Na záver Gabriel Hinďoš predložil ako uznesenie z výročnej konferencie SBZ tri body s nasledovným výsledkom:

Konferencia berie prednesenú správu o činnosti SBZ na vedomie - Za: 15; Proti: 0; Zdržal sa: 0

Konferencia súhlasí s prednesenou správou o hospodárení SBZ - Za: 15; Proti: 0; Zdržal sa: 0

Konferencia súhlasí, aby členom KK sa do konca volebného obdobia stal Ján Frajt - Za: 15; Proti: 0; Zdržal sa: 0

12. P. Belčák poďakoval diskutujúcim za prednesené návrhy a názory, poďakoval všetkým prítomným za účasť a ukončil konferenciu SBZ.

V Košiciach, 28. septembra 2013


 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.