Pred začiatkom ESFG a MMS Tlačiť E-mail
21. 09. 2013

24. septembra začnú v Košiciach, hoteli Yasmín, 6. Hry malých federácií. Posledné dni pred začiatkom súťaže boli pre organizátorov náročné z viacerých hľadísk, napríklad z hľadiska ustálenia konečného počtu účastníkov súťaže. Najprv podľa očakávania neprišla definitívna prihláška z Libanonu, kde panuju temer bojové podmienky, potom odriekli účasť Gruzínci pre osobné problémy jedného z nominovaných, v zápätí sa oneskorene prihlásili Rumuni a vo štvrtok dokonca Bulhari. Neprijať do už hotovej štruktúry súťaže, rôznych dokumentov a podobných organizačných bŕzd takéto dve renomované družstvá nebolo prakticky možné aj napriek nepríjemným zmenám, ktoré by s takýmto úsilím boli spojené, ale napokon vyšlo najavo, že Bulhari nespĺňajú kritérium pre účasť ( max 500 členov) a aj ohľadom Rumunov má aspoň autor tohto článku silné pochybnosti v tomto smere. Takže napokon sme bez týchto dvoch družstiev, ale zároveň je neúčasti týchto družstiev škoda, lebo by nepochybne prispeli ku výrazne vyššej športovej hodnote súťaže.

Každopádne, dnes vyzerá všetko pripravené. Je to vďaka viacerým ľuďom, ktorých nebudem menovať, ale ktorí obetovali nemálo času a úsilia pre úspech tohto na Slovensku dosiaľ najväčšieho a najvýznamnejšieho podujatia v kategórii open (ako sa doma poznáme, napriek pečlivej príprave iste čosi neklapne a bude známymi bridžovými schránkovými firmami umocnené na entú a opakované do nemoty, ale nedajme sa znechutiť). Ako to dopadne v skutočnosti, uvidíme vo štvrtok. Priebežné výsledky súťaže môžete sledovať tu. Zo súťaže budú prenosy aj na BBO, plán prenosov (zmeny možné) je nasledovný:



Prvých osem prenosov je plánovaných nasledovne:
  1. czk-svk
  2. est-mon
  3. ltv-est
  4. ukr-lux
  5. mon-lux
  6. cyp-lat
  7. slo-ltv
  8. blr-bih
Každé družstvo je tam aspoň raz, tí historicky lepší 2x. Prenosy v posledných troch kolách podľa postavenia v súťaži.

Ak už hovoríme o výsledkoch súťaže, tak aké sú vyhliadky našej reprezentácie? Ako je známe, s týmito hrami - konkrétne s ročníkom 2010 v slovinskom Ptuji - je spojená výhra slovenského družstva v tejto súťaži a zároveň aj historicky dosiaľ najväčší úspech nášho bridžu, čo môže prinajmenej časť našej verejnosti naladiť optimisticky. Bolo by nepochybne skvelé tento úspech na domácej pôde zopakovať a bolo by výborné aj umiestnenie na medailovej pozícii. Reálne sú však naše možnosti menšie ako takéto plány. Naše družstvo predstavuje z výkonnostného hľadiska v rámci zúčastnených družstiev priemer, ktorý v praxi môže dosiahnuť výsledok ako lepší, tak aj horší. Ako to dopadne v skutočnosti, uvidíme opäť vo štvrtok.

Od piatku, od 27.septembra 2013, začnú Medzinárodné majstrovstvá Slovenska. Konajú sa na rovnakom mieste ako Hry malých federácii (to je organizačný úzus, že organizátor na rovnakom mieste ako sa hrajú Hry, zorganizuje náväznú súťaž - preto sme tento rok výnimočne presunuli MMS z Tatier do Košíc). To, že sa MMS konajú v hoteli Yasmín, si vyžiadalo zvýšené náklady, ktorých časť sa prejavuje aj zvýšeným vložným. Kompenzáciou za tieto zvýšené náklady by mala byť na naše podmienky nadštandardne kvalitná súťaž, nadpriemerné hracie podmienky a kvalitný odborný servis pre hráčov. Je to to doslova hriech si takéto niečo nevyskúšať na vlastnej koži a preto neváhajte, sadnite do príslušného dopravného prostriedku a hajde do Košíc :)!. Ešte raz upozorňujeme, že pre hráčov do 25 rokov ponúkame výborné podmienky.


 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.