InterCity League Tlačiť E-mail
Napísal Edo Velecký   
09. 05. 2013
BBO dáva príležitosť ku mnohým bridžovým aktivitám. Jednou z možných aktivít sú dlhodobé súťaže družstiev.

Chorvátsky hráč Tonči Radelja (nick Cobrad) je organizátorom tzv. Intercity League, v skratke ICL. Súťaž sa hraje 2krát ročne, na jar a na jeseň. Teraz prebieha jej 19-ty ročník. Súťaž má pomerne slušnú propagáciu, má vlastný web a pravidelne sa jej venuje napríklad renomovaný bridžový web Neapolitan Club

Súťaž hráva zhruba 25-30 družstiev. Družstvá organizátor rozdelí do niekoľkých hracích skupín. V skupinách sa hrajú zápasy každý s každým. Následne sa hrajú vyraďovacie zápasy KO systémom. Zápasy sa hrajú v tom istom termíne, v stredu večer, na 16 rozdaní. Ohľadom zostáv družstiev panuje liberálny prístup. Cieľom nie je dodržiavanie nejakých regúl, ale hlavne umožnenie zahrať si proti druhému družstvu.

V súťaži hrajú predovšetkým družstvá z bývalej Juhoslávie doplnené niekoľkými anglickými družstvami, avšak najčastejším víťazom je kvalitné talianske družstvo Ascoli Piceno. Víťazom posledného ročníka bolo však poľské družstvo Wroclaw tvorené druholigovými poľskými hráčmi. Herná kvalita súťaže je pomerne nevyrovnaná, avšak stále predstavuje výzvu. Podľa našich skúseností nie je problémom postúpiť zo skupiny, avšak následné kolá sú už náročnejšie a na výhru sme z doterajších (štyroch?) účastí ani raz nedosiahli.

V teraz prebiehajúcej súťaži je len 22 družstiev. Družstvo hrajúce pod hlavičkou Košice hrá v skupine C a skončilo v nej na druhom mieste horším pomerom imp. Družstvo chápe svoju úlohu ako propagáciu mesta Košíc i v rámci aktivít družstva Légia Košice (nezabudnime, je to Intercity súťaž) a zároveň ako vhodný tréningový doplnok. Družstvo pritom dáva príležitosť aj mladým hráčom, čo dokumentuje aj jeho zostava, kde sú štyria juniori, dvaja slovenskí a dvaja českí:
  • Aleš Medlín
  • Anatol Filip
  • Edo Velecký
  • Juro Kvoček
  • Jakub Jakabšic
  • Lukáš Kolek
  • Jakub Vojtík
Súťaž umožňuje preklenúť nedostatok skúseností a obmedzenú hernú praxou pri styku s hráčmi iného štýlu. Z tohto hľadiska by teoreticky mala byť vhodná pre viacerých našich hráčov. Že tomu tak v praxi nie je, si zaslúži podčiarknutie, ale odpoveď na otázku prečo, Vám neponúknem.
 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.