Zápis zo zasadania P-SBZ zo dňa 27.2.2013 Tlačiť E-mail
02. 03. 2013
Zápis zo schôdze Predsedníctva SBZ

Miesto: Bratislava, Michalovce, Košice, Nové Zámky
Dátum: streda, 27. februára 2013
Prítomní: P. Belčák (PB), G. Hinďoš (GH), P. Dubnický (PD), E. Velecký (EV), V. Belčák (VB)
Neprítomný 0

Program:

  1. príprava Hier malých zväzov (ESFG) 2013
  2. vyúčtovanie dotácie z MŠVVaŠ v roku 2012, pridelené dotácie v roku 2013
  3. slovenská bridžová liga 2013
  4. členstvo v SBZ v roku 2013, stav výberu členských príspevkov
  5. diskusia
Závery:

1/ VB predstavil návrh zloženia organizačného výboru ESFG 2013, popísal oblasti, ktoré bude tento organizačný výbor vykonávať. Uviedol, ktoré aktivity už boli vykonané a podrobnejšie sa pristavil pri rozsahu činností, ktoré počas priebehu súťaže bude zabezpečovať partnerský klub z Mielca.
Členmi výboru sú: VB - predseda, K. Gregová, GH, T. Menyhért, M. Siničáková, J. Štofková, J. Zlámalová. VB uviedol, že so všetkými rozdelenie úloh prediskutoval a menovaní s nimi, ako i s členstvom v organizačnom výbore súhlasia. P-SBZ vzalo návrh zloženia organizačného výboru na vedomie.
VB predstavil ostatným členom P-SBZ aj prvý návrh rozpočtu ESFG. Tento sa bude v najbližších mesiacoch ešte upravovať podľa reálnych podmienok, predložených konkrétnych cenových ponúk a podľa toho, koľko peňazí a z akých zdrojov sa podarí SBZ na organizáciu ESFG zaistiť.
Na záver tohto bodu VB vyzval ostatných členov P-SBZ, aby sa pokúsili mobilizovať svoje kontakty za účelom naplnenia príjmovej časti rozpočtu ESFG. Listy a ďalší písomný materiál je u VB k dispozícii na vyžiadanie.

2/ PB uviedol, že SBZ vo vyúčtovaní dotácie na štátnu reprezentáciu a rozvoj športového odvetvia za rok 2012 vyúčtovalo položky za celkovo 12 276,85 EUR, čo znamená, že na zabezpečení týchto aktivít sme mali spoluúčasť približne 12% (zmluva s MŠVVaŠ nás zaväzuje k spoluúčasti vo výške minimálne 5%.
Na obdobie 1. polroka 2013 získal SBZ dotáciu na štátnu reprezentáciu a rozvoj športového odvetvia vo výške 2 900,- EUR. O udelení druhej dotácie, o ktorú SBZ požiadal v súvislosti s usporiadaním ESFG a o jej prípadnej výške ešte nebolo na MŠVVaŠ rozhodnuté.

3/ Základné informácie o ligových súťažiach pre rok 2013 sú zverejnené. PD informoval o dohode kapitánov v západnej konferencii na spôsobe odohrania druhej ligy. VB a GH spolu s kapitánmi ostatných družstiev sa o organizácii druhej ligy vo východnej konferencii dohodnú počas najbližšieho víkendu.

4/ GH uviedol, že kluby z KE a MI splnili povinnosť, včas nahlásili počet členov SBZ a odviedli vyzbierané členské príspevky na účet SBZ. Okrem toho členský príspevok zaplatili na účet traja jednotlivci a priamo do pokladne uhradilo členské ďalších 11 členov z bratislavského a žilinského klubu. GH očakáva, že ešte členské príspevky pribudnú jednak od hráčov organizovaných v kluboch (ZA, KE, MI) ako aj od hráčov, ktorí sú na súpiskách ligových družstiev, ale v kluboch pravidelne nehrávajú.
P-SBZ touto cestou pripomína, že termín na prihlásenie sa za člena SBZ je každoročne koniec februára, čo je pre členov, ktorí nie sú od platenia oslobodení, zároveň aj termín na úradu členského príspevku. Výročné známky na preukazy sa budú rozdávať prítomným jednotlivcom a zástupcom klubov počas ligových sústredení.

5/ Počas diskusie GH informoval o blížiacom sa Karpatskom pohári a o zlepšeniach, ktoré v porovnaní s predchádzajúcimi ročníkmi organizátori zabezpečili (napr. kvalitnejšie osvetlenie v hracej sále). Ku dnešnému dňu prisľúbilo účasť zatiaľ 14 družstiev z troch krajín a počet párov by mal prekročiť 30. Podobne ako po minulé roky, aj teraz bude na sobotu pripravený pre účastníkov priamo na mieste krátky kultúrny program a spoločenské posedenie.

PB poďakoval ostatným za účasť na schôdzi s tým, že štyria členovia P-SBZ sa o niekoľko dní stretnú aj osobne vo Vinnom a poprial EV, aby spolu s ďalšími reprezentantmi úspešne hájil slovenské farby na turnaji, ktorý sa bude konať v rovnakom čase v Budapešti.

V Bratislave, 28. februára 2013
 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.