Zápis z konferencie SBZ (2012) Tlačiť E-mail
15. 10. 2012
Zápisnica z konferencie Slovenského bridžového zväzu
konanej dňa 29. septembra 2012 v Poprade
 

1. Na úvod Peter Belčák a Gabriel Hinďoš privítali všetkých prítomných členov na riadnej konferencii SBZ.
2. Martin Klimčík, člen kontrolnej komisie (KK), na základe predložených hárkov z jednotlivých klubov konštatoval, že konferencie sa môže zúčastniť 17 delegátov, z ktorých bolo 15 prítomných. Prítomným delegátom boli odovzdané hlasovacie lístky. V priebehu konferencie sa na miesto konania dostavili aj zvyšní dvaja oprávnení delegáti a záverečného hlasovania o uzneseniach sa už zúčastnili oprávnení delegáti v plnom počte.
3. Gabriel Hinďoš potvrdil, že nadpolovičná väčšina oprávnených delegátov je prítomných a konferencia je uznášaniaschopná.
4. Gabriel Hinďoš predložil návrh na zloženie návrhovej komisie, ktorá pripraví návrh uznesenia z konferencie. Prítomní delegáti odsúhlasili, že návrhová komisia bude pracovať v zložení: Vojtech Belčák, Peter Dubnický a Eva Lovíšková - Za: 14; Proti: 0; Zdržal sa: 1
5. Gabriel Hinďoš prečítal návrh programu konferencie SBZ, ktorý prítomní delegáti odsúhlasili - Za: 15; Proti: 0; Zdržal sa: 0
6. P. Belčák predniesol správu o činnosti SBZ za rok 2011 a za prvý polrok 2012. Správa o činnosti je zverejnená na webovej stránke SBZ.
7. Jozef Onder predniesol správu o hospodárení SBZ, v ktorej podrobne uviedol výšku a zdroj jednotlivých príjmov SBZ a štruktúru výdavkov SBZ v roku 2011 a v prvej polovici roku 2012. Majetok SBZ tvorili (zaokrúhlene) ku dňu 31.12.2011 peniaze na účte vo výške 3 660.- EUR, peniaze v pokladni v hotovosti vo výške 1 060,- EUR. Jozef Onder konštatoval, že hlavným zdrojom príjmov je dotácia z Ministerstva školstva SR, ktorá po doplatku v druhom polroku 2012 je dokonca vyššia ako bola za roky 2010 alebo 2011. V porovnaní s rokom 2010 sa v roku 2011 výraznejšie zvýšili výdavky SBZ v kategórii mládežnícky bridž. V roku 2012 sa znížil príjem z 2%-nej dane a mierne stúpol príjem SBZ z členských príspevkov. K 30.6.2012 mal SBZ na účte 6 300.- EUR a v pokladni v hotovosti 700,- EUR.
8. Martin Klimčík vo vyjadrení KK uviedol, že SBZ hospodári v súlade s platným právnym poriadkom a všetky účtovné doklady sú prehľadne evidované. V priebehu roku nedošlo k žiadnej sťažnosti čo sa týka vedenia účtovníctva.
Ďalej Martin Klimčík konštatoval, že od predchádzajúcej konferencie boli na kontrolnú komisiu adresované dva podnety od členov SBZ. Prvým z nich sa nemusela zaoberať, lebo P-SBZ upravilo sporný bod v propozíciách bridžovej ligy a schválilo ich nové znenie ešte pred výrokom kontrolnej komisie. Druhý podnet so žiadosťou o prešetrenie postupu P-SBZ pri posudzovaní odvolania voči rozhodnutiu jury vyhodnotila kontrolná komisia ako neopodstatnený.
9. V diskusii vystúpilo viacero prítomných členov SBZ. Témy sa týkali hlavne (a) ďalšieho osudu Dohody o súčinnosti medzi SBZ a ČBS a (b) propagácie a zvýšenia povedomia slovenskej verejnosti o bridži. Z priebehu diskusie neboli predložené žiadne návrhy na uznesenie.
10. Na záver návrhová komisia predložila ako uznesenie z výročnej konferencie SBZ dva body s nasledovným výsledkom:
Konferencia berie prednesenú správu o činnosti SBZ na vedomie - Za: 17; Proti: 0; Zdržal sa: 0
Konferencia súhlasí s prednesenou správou o hospodárení SBZ - Za: 17; Proti: 0; Zdržal sa: 0
11. P. Belčák poďakoval diskutujúcim za prednesené návrhy a názory, poďakoval všetkým prítomným za účasť a ukončil konferenciu SBZ.


V Poprade, 29. septembra 2012, zapísal P. Belčák.


 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.