Za chyby sa platí Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
08. 04. 2012

Za chyby sa platí

Rozdával Východ, Sever-Juh s druhej hre Výnos – srdcové eso

Nezahájili ste licit aj napriek pikovému šesťlistu, lebo máte vedľa srdcový štvorlist. Po zásahu Východu srdcom už slobodne ukazujete piky. Partner vám tromi srdcami uzhodnil piky a ukázal srdcovú krátkosť. Keďže vaše hodnoty sú v srdciach, licituje skromne tri piky. Partner ale ide nekompromisne vyššie. Na Blackwooda ukazujete jedno eso z 5. Partnerovi to stačí na malý slem.

Kontra Západu vás varuje, že piky nie sú rozdelené 2-2. Západ vás potešil výnosom, ale nemožno sa mu čudovať, jeho partner predsa zasahoval srdcom ...

Ako budete zohrávať?

Je jasné, že srdcové eso šnapnete na stole pikovou deviatkou, na trefové eso zahodíte z ruky srdcovú deviatku. V ruke vám však aj tak zostáva stratové káro a stratové srdce. Čo ďalej?

PONÚKA SA VYPRACOVANIE TREFOV

Ak by boli trefy delené priaznivo, dve stratové karty by ste zhodili na vypracované trefy. V treťom zdvihu nesiete zo stola tref a šnapujete ho v ruke, od Západu padá dolník. Je to nádejné.

Hráte z ruky pik a na stole impasujete dolníkom, Východ pridáva štvorku. Skvelé.

Odohrávate na stole pikové eso a hráte ďalší tref, ktorý šnapujete v ruke, od Západu padá kráľ. Pikovým kráľom beriete Západu pikovú dámu a plníte s nadzdvihom. Súperi na svoje chyby doplatili.

Ak by sa trefy delili 4-3, ale kráľ by bol v štvorliste, dotromfujete a máte dva kárové vstupy na stôl, raz na vypracovanie trefov a druhý raz ako vstup na vypracované trefy.

CELÉ ROZDANIE:



 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.