Ako z učebnice Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
08. 04. 2012

Ako z učebnice

Rozdával Juh, obidve strany v prvej hre, turnaj párov Výnos – trefová päťka

Ako budete zohrávať toto učebnicové rozdanie?

Prvá otázka je, z čoho vyniesol Západ trefovú päťku. Na prvý pohľad to vyzerá, že vyniesol štvrtú spod dámy. Pustíte to hneď k dolníkovi v ruke?

Včas si uvedomujete, že ak naozaj vyniesol Západ spod dámy, impas môžete urobiť po vytromfovaní. Beriete zdvih trefovým esom a chystáte sa tromfovať.

Skúsite impas v pikoch? Máte deväť tromfov, chýbajúce dva sa v 52% delia u súperov 2-2. Hráte pikové eso a potom zo stola malý pik ku kráľovi v ruke. Od Západu vypadáva dáma!

ČO VÁM RADÍ ĎALEJ UČEBNICA?

Správne - eliminovať kára. Hráte trikrát káro, na tretie zahadzujete zo stola srdce. Podľa učebnice nasleduje vpustenie do núteného výnosu. Hráte z ruky srdcovú päťku, Západ chvíľu váha, potom pridáva malé srdce, dolníka stola berie Východ kráľom a vracia srdcovú desiatku, Západ berie esom. Nastáva kľúčový okamih. Ak Západ vynesie tref, ste rozhodnutý prepustiť k dolníkovi v ruke. Západ je však v koncoch - zostali mu len červené karty, preto vám musí jednu z nich zahrať. Šnapujete na stole a z ruky zahadzujete tref. Nadzdvih vám prináša v rozdaní 85%

Obrane by nepomohlo ani keby Západ zobral prvé srdce esom a vrátil by srdce ku kráľovi Východu. Východ by vám musel zahrať buď káro do dvojitej šikeny, alebo tref spod dámy k dolníkovi v ruke.

CELÉ ROZDANIE:



 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.