Majstrovské body od 1.4.2012 Tlačiť E-mail
Napísal Edo Velecký   
02. 04. 2012
Na základe návrhu klasifikačnej komisie rozhodlo P-SBZ dňa 19.10.2011, že od roku 2012 budú majstrovské body prideľované len členom SBZ so zaplateným členským príspevkom.

Aká je programová implementácia tohto rozhodnutia? Rozhodujúca je evidencia platby členského na databáze hráčov a majstrovských bodov data.bridgeclub.sk. Keďže podľa stanov SBZ je potrebné členské zaplatiť do konca februára daného roku a keďže je potrebné spomenutú databázu dať do súladu s platbami, tak za začiatok príslušného obdobia sa poklada 1. apríl daného roku a zaplatené členské oprávňuje na pridelenie MB do 31. marca nasledujúceho roku. Mimo hráčov so zaplateným členským majú nárok na pridelenie majstrovských bodov hráči, ktorí platiť členské nemusia, čiže dorastenci a čestní členovia SBZ.

Uvedený systém vstúpil včerajším dňom do platnosti. Ako to funguje v praxi? Pre administrátora sa v podstate zmenila len jedna maličkosť: pri tzv. testovaní výsledkového súboru je potrebné zadať aj dátum konania súťaže. Ak administrátor výsledkový súbor netestuje, tak je postup zhodný s doteraz platným. Administrátor pritom pridelí MB aj  hráčovi, o ktorom vie, že nezaplatil členské, avšak program tieto MB umiestni do osobitnej zložky tzv. nepridelených majstrovských bodov.  Pokiaľ sa hráč rozhodne členské zaplatiť dodatočne, tak mu program spätne pridelí MB tak, ako keby ich členské zaplatil načas. Ale pozor: možnosť dodatočnej platby žije len do konca daného kalendárneho roku. Ak členské nebude zaplatené do 31. decembra daného roku, tak nepridelené MB sa stanú prepadnutými MB.  Prepadnuté MB program eviduje ešte 2 roky, potom ich z evidencie nenávratne vymaže.

Ešte poznámka ku programovému riešeniu. Uvedená štandardizácia (je medzinárodným štandardom dávať MB len hráčom, ktorý plnia také obligátne záväzky ako je platba členského) možno vyzerá na prvý pohľad z riešiteľského hladiska pomerne jednoducho, ale v skutočnosti predstavovala pomerne náročnú úlohu a predpokladám, že ju bude treba v praxi doladiť, preto prosím o trpezlivosť a pomoc pri odhaľovaní potenciálnych problémov.

 



 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.