Hráčske databázy Tlačiť E-mail
Napísal Edo Velecký   
02. 04. 2012
Hráčske databázy na databáze hráčov a majstrovských bodov (data.bridgeclub.sk)možno použiť na ukladanie výsledkov konkrétneho hráča, páru alebo družstva. Rovnako poslúži na ukladanie odohratých rozdaní, napríklad na BBO, prípadne inej bridžovej dokumentácie.
 
Základnou jednotkou pre uloženie informácii je databáza. Databázu môže vytvoriť každý, kto je na tejto stránke zaregistrovaný. Registrácia nie je samoúčelná, ale je potrebná k tomu, aby bolo možné určiť majiteľa databázy a aby majiteľ zároveň určil účel databázy a spôsob jej obsluhy ako aj zobrazenia informácií uložených v databáze. Zároveň platí, že v rámci jedného konta (jednej registrácie) je možné vytvoriť max 5 databáz.
 
Databázu môže jej majiteľ definovať ako verejnú alebo súkromnú. Ak je databáza označená ako verejná, tak je jej obsah prístupný pre každého. Zároveň majiteľ rozhodne o tom, či do verejnej databázy môžu vkladat záznamy aj iné osoby ako jej majiteľ. Ale vymazať vložený záznam, prípadne ho editovať môže len majiteľ databázy. Ak majiteľ databázy neoznačí databázu ako verejnú, tak obsah takejto databázy bude znázornený len pre jej majiteľa. Rovnako platí, ze editovať akúkoľvek hlavičku databázy alebo zmazať databázu môže len jej majiteľ.
 
Podobné rozhodnutie ako o databáze je možné urobiť aj o jednotlivých záznamoch. Záznamy je možné označiť ako viditeľné a vtedy budú vo verejnej databáze prístupné pre každého. V opačnom prípade však len pre majiteľa databázy. Súčasťou záznamu môže byť aj súbor, ktorého max veľkost je 100.000 bytov. Predpokladajú sa hlavne individuálne záznamy z BBO za účelom hodnotenia vlastnej hry, prípadne pre tréningové účely a podobne.

Príkaz Hráčske databázy pracuje v testovacom režime. Počas testovacieho režimu sú možné niektoré zmeny v realizácii ako aj prípadné chyby v programe. Ak sa s niečím takým stretnete, tak to prosím ohláste adminovi webu.

 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.