Ukrajinci na Slovensku (doplnené) Tlačiť E-mail
02. 04. 2012
Novinkou našich ligových bojoch je účasť ukrajinského družstva v druholigovej súťaži, konkrétne vo Východnej konferencii II. ligy. Aby mohli Ukrajinci túto súťaž odohrať, tak sa siedmi z nich stali členmi SBZ. Aj keď ukrajinský bridž je pre nás veľkou neznámou, tak slovensko-ukrajinské kontakty sú v posledných rokoch pomerne pravidelné, hlavne zásluhou michalovského a košického bridžu. Rubrika medzištátnych stretnutí je (ak sa nepletiem) prázdna, jedinou výnimkou sú Hry WMSI v Pekingu, kde ukrajinskí juniori rozniesli našu mlaď.

Ale nielen tento výsledok je dôkazom, že ukrajinské družstvo si zaslúži rešpekt. Spomeňme si napríklad na minuloročné medzinárodné majstrovstvá Slovenska, ktoré vyhrala ukrajinská dvojica Janočko- Himinec. Tá istá dvojica sa umiestnila na druhom mieste na hlavnom párovom turnaji budapeštianskeho bridžového festivalu v minulom mesiaci. Tieto výsledky predurčujú ukrajinské družstvo do úlohy favorita Východnej konferencie II. ligy.

Stojí za to spomenúť, že za účasťou Ukrajincov v našej lige je kopa práce aj našich funkcionárov a hráčov. Z nich spomeniem Gaba Hinďoša, ktorý napríklad pomáha pri vybavovaní víz (jednostranné víza sú významným obmedzujúcim faktorom) alebo trebárs  Ľuda Faltusa a Janu Zlámalovú, ktorí sa v súčinnosti s koordinátorom ligy Vojtom Belčákom snažia dať dokopy program II. ligového sústredenia (doteraz sa v tejto konferencii metóda sústredení nepoužívala) tak, aby čo najlepšie vyhovovalo aj zahraničnému účastníkovi.

Doplnené: výsledky majstrovstiev Ukrajiny párov (20 párov, 108 rozdaní) z 1 .4. 2012.



 

 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.