Smrteľná kaskáda Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
29. 01. 2012

Smrteľná kaskáda

Rozdával Západ, obidve strany v druhej hre Výnos – srdcová dvojka

Licitácia podľa systému Precision Club: Sever ukázal silu minimálne 16 bodov, odpoveď 2BT znamenala pravidelnú rozlohu a 11-13 bodov. Tri srdcia znamenajú päťlist srdcový a zároveň je to otázka na podporu v srdciach a počet kontrol. Eso sú dve kontroly a kráľ 1 kontrola. Odpoveď 4 trefy znamenala popretie srdcovej podpory a 4 a viac kontrol. Sever vidí, že majú s partnerom všetky esá a kráľov a preto licituje odvážne šesť bez tromfov.

Výnos do farby stola, ktorú Juh nepodporuje, je asi v poriadku. Hlavný hráč si musí urobiť bilanciu. Ak sa kára podelia, urobí tri kárové zdvihy. Ak sa podelia srdcia, urobí päť srdcových zdvihov. Má isté tri trefové a dva pikové.

Čo ak sa srdcia a/alebo kára nebudú deliť? Potom je tu ešte nádej, že jeden z obrancov bude mať všetky dlhé farby a neudrží ich. BUDE VO SKVÍZE.

PRÍPRAVA NA PRÍPADNÝ SKVÍZ: ODOVZDANIE ZDVIHU

Hlavný hráč dal zo stola malé srdce a desiatku Východu prebil esom. V druhom zdvihu zahral z ruky malé káro a desiatku Západu prepustil. Západ vrátil pikovú trojku, hlavný hráč vzal zdvih na stole esom.

Hlavný hráč odohral na stole trefového kráľa a potom trefové eso. Po určitom váhaní na trefové eso Východ zahodil pikovú osmičku. Hlavný hráč pokračoval zo stola pikom, dolníka Východu vzal kráľom. Potom si odohral trefovú dámu, zo stola zahodil károvú sedmičku a Východ už bol očividne nesvoj. Napokon sa rozhodol zahodiť károvú osmičku.

Hlavný hráč hral z ruky káro k esu stola a zo stola káro ku kráľovi v ruke, od Výcodu padol dolník a dáma. Na károvú šestku zahodil hlavný hráč zo stola malé srdce a Východ bol zase v tom. Napokon zahodil srdce a hlavný hráč dohral na tri srdcia stola.

Samozrejme, ak by Východ zahodil vysoký pik, hlavný hráč by si odohral v ruke pikovú desiatku a zahodil by malé srdce stola. Východ si jednoducho nepomohol, mal toho v ruke priveľa.

CELÉ ROZDANIE:



 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.