Naozaj bezpečne Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
15. 01. 2012

Naozaj bezpečne

Rozdával Juh, obidve strany v druhej hre Výnos – srdcový dolník

Západ vyniesol srdcového dolníka a skôr, než ste sa nazdali, obrana zinkasovala tri srdcové zdvihy. Potom bezpečne zahrali káro.

Ako hlavný hráč potrebujete na splnenie záväzku zvyšok zdvihov. V lacných farbách nemáte žiadny problém, jediný problém je, ako budete hrať tromfy.

Zahráte najprv eso pre prípad, že by bola singl dáma?

Pomôže vám to? Porozmýšľajte o možnom uložení tromfov u súperov a ako máte správne bezpečne zohrávať piky.

TREBA VYNÁŠAŤ ZO STOLA

Ak bude mať niekto singl dámu, pomôže vám zahratie esa? Nepomôže, ani keď ju má Východ, ani keď ju má Západ!

Správne zahranie pre získanie všetkých štyroch pikových zdvihov je zahranie malého pika zo stola. Ak Východ zahrá malú, budete impasovať dolníkom. Neprelievajte slzy v prípade, že Západ vezme zdvih na singl dámu, lebo vtedy neexistoval spôsob, ako získať všetky štyri pikové zdvihy.

V našom prípade padá singl dáma od Východu a vy beriete zdvih kráľom. Zahráte pikového dolníka, aby ste sa presvedčili, o čo ide a potom vynesiete z ruky malý pik na impas deviatkou stola.

Ak by ste potrebovali len tri pikové zdvihy, začali by ste stiahnutím kráľa. Ak sa v prvom zdvihu objavia len malé piky, zahráte z ruky malý pik k stolu a plánujete impasovať deviatkou v prípade, že Západ pridá malú.

Správny spôsob zahrania farby závisí od toho, koľko zdvihov si môžete dovoliť v tej farbe odovzdať súperom. Inak hráte, keď potrebujete zobrať všetky zdvihy a inak, keď si môžete dovoliť odovzdať jeden zdvih.

CELÉ ROZDANIE:



 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.