Ako loviť v mútnej vode Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
31. 12. 2011

Ako loviť v mútnej vode

Rozdával Juh, Obidve strany v prvej hre. Výnos – srdcová sedmička

Prikladáte srdcovú deviatku a hlavný hráč berie zdvih srdcovým dolníkom. Hlavný hráč vynáša károvú trojku, partner dáva dvojku - malá znamená párny počet, dámu beriete esom.

Vrátite srdce, alebo sa poohliadnete po niečom inom?

Skúsme trochu počítať: Hlavný hráč mal 15-17 bodov, pripočítame body stola a vaše body, je to dohromady 26 až 28 bodov. Partner teda má 12-14 bodov.

UMIESTNITE HONÉRY TAK, ABY SA DAL KONTRAKT PORAZIŤ

Párny počet kár u partnera takmer určite znamená 2 kára, teda hlavný kráč mal 5 kár. Jeho pravdepodobná rozloha je teda 5-3-3-2. Vynesená srdcová sedmička ukazuje 4-5 srdcí u partnera, na Juh teda zostávajú 3-4 srdcia. Ak by však mal k piatim káram aj 4 srdcia, nezahájil by 1 BT. Mal teda tri srdcia a partner 5.

Ak by mal partner honéry v trefoch, jeden z nich by prebilo eso stola. Najlepšie by bolo, ak by partner mal A-Q v obidvoch drahých farbách.

Skúšate teda zahrať štvorku pikovú - bingo!!! Partner berie kráľa esom, hrá pikovú dámu a potom desiatku, ktorú preberáte dolníkom. Po odohratí pikov hráte srdcovú päťku. Desať zdvihov v tempe, úbohý Juh urobil len tri zdvihy.

CELÉ ROZDANIE:

PS: Samozrejme, ak by mal Juh pikové eso, zoberie a odohrá si kára a trefy. Asi by ste prišli o nejaký srdcový zdvih. Na druhej strane, pri danom rozložení, po vrátení srdca obrana zoberie štyri srdcové zdvihy a k tomu kárové a pikové eso, takže hlavný hráč záväzok splní.



 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.