Na ostrie noža Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
19. 12. 2011

Na ostrie noža

Rozdával Západ, Sever-Juh v druhej hre Výnos – piková štvorka

Čakali ste od partnera aspoň o eso viac, nedostal ... Zahadzujete zo stola srdce, aby ste odradili od zmeny útoku na srdcia. Východ vzal zdvih pikovým esom a vrátil pik. V duchu ste si vydýchli - bude to len bez jednej. Rýchlo beriete zdvih pikovým kráľom a zo stola nonšalantne odhadzujete srdcovú dámu.

Teraz čaká na súperov nepríjemná úloha - čo zahadzovať a čo si nechať pri odohrávaní kár.

POZORNE SLEDUJETE, ČO SÚPERI ODHADZUJÚ

Na druhé káro Východ odhadzuje srdcovú trojku. Tretím károm prechádzate na stôl, Západ odhadzuje srdcovú sedmičku a Východ srdcovú štvorku. Zatiaľ nič mimoriadne.

Na štvrté káro Východ odhadzuje srdcovú osmičku a Západ pikovú šestku. Držia sa. Ale na piate káro Východ zahadzuje trefovú trojku a Západ trefovú deviatku. Kaša hustne.

Na šieste káro Východ zahadzuje trefovú šestku a Západ pikovú sedmičku.

Registrujete, že súperom zostali v trefoch len dve karty: desiatka a kráľ. Nesiete zo stola tref a Východ kladie desiatku.

Na Západe sedí expert, na Východe priemerný hráč. Čo je pravdepodobnejšie: že si Východ ponechal v trefoch len desiatku s kráľom, alebo že Západ chladnokrve odhodil deviatku z dubla K-9? Ak ste vsadili na druhú možnosť a dali ste eso, vyhrávate kontrovanú hru s nadzdvihom!

Expert na Západe asi nebol nadšený tým, keď Východ odhadzoval trefy a tým vám pomohol odhaliť jeho fígeľ.

CELÉ ROZDANIE:


 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.