Neuľahčujte mu to Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
18. 12. 2011

Neuľahčujte mu to

Rozdával Juh, obidve strany v prvej hre Výnos – piková dvojka

Ako sa rozdanie hralo: Východ pridal pikovú dámu a hlavný hráč vzal zdvih esom, v druhom zdvihu vyniesol srdcového kráľa.

Západ vzal zdvih srdcovým esom a hral piky zhora: kráľa, dolníka, deviatku. Hlavný hráč zahodil zo stola károvú sedmičku, trefovú šestku a na štvrtý pik po dlhšom váhaní károvú dámu.

Keď si hlavný hráč odohral v ruke srdcového dolníka a obidvaja súperi doložili srdce, už si mohol nárokovať všetky zdvihy až na posledné káro. Splnené 3 bez tromfov znamenali čistý top.

Ako mohol a mal Západ brániť?

POKRAČOVANIE PIKOV ASI HLAVNÉMU HRÁČOVI NEUBLÍŽI

Keby ste mali aspoň jedno káro, vyniesli by ste ho s nádejou, že Východ má kárové eso a podohrá hlavnému hráčovi pikové 10-8-x. Keďže káro nemáte a hrať tref by bola samovražda, zostáva vám pasívne zahrať srdce.

Hlavný hráč síce môže záväzok splniť, ak bude na správnu stranu impasovať trefy. Keď však vie, že máte dlhé piky, bude predpokladať, že máte aj štyri trefy vedené dolníkom?

Na štvrté a piate srdce môžete zahodiť dva malé piky, potom sa už hlavný hráč bude musieť pustiť do trefov a budete vidieť, či správne uhádne. Ak áno, aspoň ste mu to neuľahčili. Máte však veľkú šancu porazenia záväzku.

CELÉ ROZDANIE:


 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.