Ako pomôcť šťastiu Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
18. 12. 2011

Ako pomôcť šťastiu

Rozdával Juh, Sever-Juh v druhej hre Výnos – trefová sedmička

Ako sa rozdanie hralo: Východ vzal trefovú dámu esom a vrátil trefového dolníka, hlavný hráč vzal zdvih na stole trefovým kráľom. Potom hlavný hráč vytromfoval, odohral si najvyššie kára a vydal káro.

Západ zobral zdvih a vyniesol štvrté káro, čím donútil hlavného hráča šnapnúť. Hlavný hráč skúsil následne pikový expas, ale Východ prebil kráľa esom a obrana si odohrala ešte jeden pik a bolo to bez jednej.

Je pravda, že Juh nemal šťastie, ale napriek tomu mal záväzok splniť.

ŠŤASTIU TREBA NIEKEDY POMôCŤ

Prvé dva zdvihy vyjasnili, že Východ má všetky chýbajúce vysoké karty v trefoch, to by vám malo pomôcť.

Áno, stará známa technika: stratová za stratovú. Po stiahnutí dvoch kôl tromfov hlavný hráč odohrá dve vysoké kára a vynesie zo stola trefovú deviatku. Východ musí prikryť desiatkou a Juh zahodí svoje stratové káro.

Ak má Východ tretie káro a vráti ho, Juh môže šnapnúť. Ak sa kára podelia 3-3, môže hlavný hráč prejsť na stôl tromfom a na trináste káro si z ruky zahodí pik. Ak by aj Východ mal štyri kára, stále sa ešte Juh môže pokúsiť o pikový expas. Zámena stratového kára za stratový tref ho nestála nič.

V našom prípade Východu zostali len čierne karty. Ak Východ vráti pik, pikový kráľ stola urobí zdvih. Ak vráti tref, je to vítané zahranie do dvojitej šikeny: Juh zahodí pik a na stole šnapuje. V každom prípade je záväzok doma.

CELÉ ROZDANIE:


 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.