Zápis zo zasadania P-SBZ zo dňa 7.12.2011 Tlačiť E-mail
13. 12. 2011
                                      Zápis zo schôdze Predsedníctva SBZ

Miesto:    Bratislava, Michalovce, Košice, Nové Zámky
Dátum:    streda, 7. decembra 2011
Prítomní:    P. Belčák (PB), G. Hinďoš (GH), V. Belčák (VB), P. Dubnický (PD), E. Velecký (EV)
Neprítomný   

Program:
  1. Kontrola úloh z minulej schôdze
  2. Stretnutie EBL a funkcionárov národných zväzov v Budapešti
  3. Žiadosť o dotáciu z prostriedkov Ministerstva školstva na rok 2012
  4. Návrh na zmenu klasifikačného poriadku
  5. Diskusia

Závery:

1a/ GH bol rokovať v Poprade v hoteli Satel. S prevádzkou hotela máme dohodnutý termín konania Majstrovstiev Slovenska na termín 28. až 30.9. 2012. V najbližšom čase hotel pošle ponuku na služby a na jeseň s nami počítajú.
 
1b/ PB potvrdil, že SBZ je aj na nasledujúci rok zaradený medzi subjekty pre príjem 2% dane z príjmu.
 
1c/ Na základe predloženého návrhu P-SBZ schválilo (4x ZA, 1x ZDRŽAL SA), aby koordinátorom ligy na rok 2012 bol znovu Vojtech Belčák. VB sa poďakoval za dôveru a informoval, že pripomienky a návrhy pre nasledujúci ročník bridžovej ligy prišli od J. Tomčániho, R. Lukoťku a od T. Menyhérta. Niektoré z nich budú premietnuté do návrhu propozícií na rok 2012, tak aby sa zachovala ucelenosť dokumentu. VB predloží návrh propozícií na diskusiu do P-SBZ do 12. decembra.
 
1d/ PB povedal, že prvý návrh kalendára je na webe a je prístupný cez ikonu na hornej lište. EV doplnil, že v kalendári sú uvedené klubmi nahlásené slovenské podujatia, významné podujatia v okolitých krajinách a termíny podujatí organizovaných z úrovne EBL a WBF. Aktualizáciu kalendára bude zabezpečovať EV na základe podnetov, ktoré mu doručia usporiadatelia.
 
2/ EBL pravidelne s dvojročnou periodicitou organizuje seminár pre vedúcich funkcionárov národných zväzov. Najbližšie takéto stretnutie bude v Budapešti v dňoch 2. až 5. februára 2012. SBZ budú na seminári zastupovať PB a PD.
 
3/ Ministerstvo školstva, aj na základe tlaku športových zväzov, zverejnilo výzvu na podávanie žiadostí na podporu športu na rok 2012 už v novembri. PB informoval, že pracovník Ministerstva školstva potvrdil, že žiadosť SBZ o dotáciu z prostriedkov štátneho rozpočtu je zaregistrovaná a kompletná.
Minulý týždeň Ministerstvo školstva vyzvalo národné zväzy na podpis dodatkov k tohtoročným zmluvám. Na základe dodatkov budú týmto zväzom na pomernom základe prerozdelené prostriedky pôvodne určené pre Slovenskú basketbalovú asociáciu, ktorá v tomto roku nesplnila podmienky na ich vyplatenie. Podmienkou pridelenia zvýšenej dotácie je jej čerpanie do konca kalendárneho roka 2011.
 
4/ EV po diskusii na predchádzajúcej schôdzi P-SBZ predložil návrh na doplnenie klasifikačného poriadku. Predložená zmena bola P-SBZ schválená (hlasovanie 5x ZA). Nové znenie klasifikačného poriadku vstúpi do platnosti 1. januára 2012 s tým, že samotné doplnenie sa začne aplikovať od 1. apríla 2012.
 
5a/ Na základe podnetu PD členovia P-SBZ diskutovali o možnostiach skvalitnenia a rozšírenia internetových súťaži pomocou vytvorenia internetového klub na báze BBO. P-SBZ uvíta a podporí prípadné iniciatívy v tomto smere.
 
5b/ P-SBZ schválilo (4x ZA, 1x ZDRŽAL SA) nomináciu reprezentačného výberu na sústredenie, ktoré sa uskutoční pri príležitosti Annual Bridge Festival v Tel Avive v zložení: E. Velecký - kapitán, M. Henc, M. Kemeňová a J. Tomčáni.
 
6/ Najbližšia schôdza P-SBZ sa uskutoční vo februári 2012 s tým, že termín si upresníme dodatočne.

PB poďakoval ostatným členom za účasť a schôdzu ukončil.

 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.