Verte (občas) súperom Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
28. 11. 2011

Verte (občas) súperom

Rozdával Východ, obidve strany v druhej hre, turnaj na IMP Výnos – srdcová osmička

Ako sa rozdanie hralo: Pekný licitačný súboj dvoch drahých farieb. Štyri piky boli dobrá obrana proti jasným štyrom srdciam.

Hlavný hráč analyzuje situáciu. Musí vytromfovať, ak sú srdcia u súperov 3-1, v trefoch potrebuje rozdelenie 3-3. Určite vydáva jeden pik. Splnenie bude teda závisieť na tom, ako zahrá kára. Ako by ste zohrávali vy?

SKÚSTE ZÍSKAŤ NEJAKÉ INFORMÁCIE

Vytromfovávate v troch kolách, končíte na stole. Nebolo by taktické načinať trefy, lebo ak by sa nedelili 3-3, ešte môže súper tref odhodiť, alebo je možnosť impasu v nepravdepodobnom prípade, že by Východ mal - okrem šiestich pikov - ešte Jxxx v trefoch. Preto hráte zo stola pik.

Východ naskakuje pikovým esom a pokračuje pikovou dámou. Šnapujete a hráte ešte jedno srdce, nič zvláštneho sa nedeje, súperi pohodlne odhadzujú piky. Budete sa musieť rozhodnúť, ako zahráte kára.

Hráte z ruky malé káro a Západ bez zaváhania pridáva deviatku. Dáte zo stola dolníka, alebo kráľa?

Ak by mal Západ eso aj dámu, nemôžete sa pomýliť, odovzdáte len jedno káro.

Tu si môžete pomôcť tým, že tentoraz budete veriť súperom. Všeobecne sa neodporúča zahajovať preventívne s dvomi esami, a východ už ukázal eso a dámu v pikoch. Ak by mal ešte k tomu kárové eso, jeho list by nebol vhodný na preventívne zahájenie, ale na normálne zahájenie jedným pikom.

Ak ste sa rozhodli pridať kráľa, bingo! Získavate síce "iba" štyri IMP, ale pridanie dolníka by znamenalo jeden pád a stratu 11 IMP. Pekný rozdiel!

CELÉ ROZDANIE:


 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.