Nechoďte s bubnom na zajace Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
13. 11. 2011

Nechoďte s bubnom na zajace

Rozdával Juh, Východ-Západ v druhej hre Výnos – kárová päťka

Západ vyniesol károvú päťku a vy ako Východ berie zdvih károvým kráľom. Je vám jasné, že musíte vrátiť tromf s nádejou, že odtránenie tromfov stola vám umožní zobrať ešte jeden kárový zdvih.

Zahráte mále srdce alebo dolníka?

Obyčajne sa vynáša vyššia z dubla, aby bol partner informovaný. Nie však vtedy, keď by vás to mohlo stáť porážajúci zdvih.

NESPRÁVNA KARTA

V tomto prípade Východ nesmie zahrať srdcového dolníka, ale dvojku. Ak by to urobil, Juh pridá dámu, aby vyrazil eso Západu. Teraz si Západ nemôže dovoliť vrátiť srdce, keďže by ho to stálo tromfový zdvih. Keď však Západ nevráti tromf, Juh si šnapne na stole káro.

Keď polujete na zajace, musíte sa potichu zakrádať, aby vás nepočuli a aby ste sa k nim dostali na dostrel. Použitie bubna sa neodporúča.

Je síce pravda, že Západ nebude vedieť o čo ide, keď zoberie zdvih esom, musí však tak či tak vrátiť malé srdce, lebo jeho desiatka môže zobrať zdvih len vtedy, keď má Východ dolníka.

Keď partner vrátil malé srdce, váš dolník vyrazí kráľa. Západ dostane druhý tromfový zdvih na desiatku a vy dostanete druhé káro.

CELÉ ROZDANIE:


 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.