Mačka a myš Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
04. 11. 2011

Mačka a myš

Rozdával Juh, Sever-Juh v druhej hre Výnos – trefová desiatka

Ako sa rozdanie hralo: Keď Západ vyniesol trefovú desiatku, hlavný hráč zobral zdvih na stole esom a snažil sa zhodiť pred tromfovaním stratový tref z ruky na kára. Toto bola lepšia šanca, než skúšať trefový impas.

V našom prípade však Východ mal len dve kára. Keď hlavný hráč vyniesol zo stola tretie káro, Východ šnapol pikovou dvojkou.

Hlavný hráč musel nadšnapnúť a prehodnotiť situáciu. Najlepšia šanca bola skúsiť to ešte raz. Preto hlavný hráč prešiel na stôl srdcovým esom a vyniesol štvrté káro.

Východ šnapol znovu, tentoraz pikovou trojkou a hlavný hráč musel nadšnapnúť.

MONOTÓNNE

"Je to nejaké monotónne", posťažoval sa hlavný hráč. Stále mal v ruke stratový tref a musel s tým niečo urobiť predtým, než sa dotkne tromfov.

Keďže už na stole neboli kára, nebolo na čo zahodiť z ruky stratový tref. Je však viac spôsobov, ako oklamať mačku, že Speedy Gonzales.

Hlavný hráč pokračoval hraním vysokých sŕdc z ruky a zahadzoval na ne trefy stola. Keď hral z ruky posledné srdce a zahodil naňho posledný tref stola, Východ šnapol. Stalo sa však to, že jediný tromf Východu už bolo eso. Takto sa hlavnému hráčovi podarilo zlúčiť stratový tref a stratový tromf do jedného stratového zdvihu, čím splnil neľahký slem.

Generácie detí sa zabávajú tým, ako myška oklame mačku. Toto je verzia pre dospelých bridžistov.

CELÉ ROZDANIE:



 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.