Otrhaní lordi Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
04. 11. 2011

Otrhaní lordi

Rozdával Juh, obidve strany v druhej hre Výnos – trefový kráľ

Ako sa rozdanie hralo: Juh šnapol tretie kolo trefov a bleskove vytromfoval v troch kolách. Vyzeralo to tak, že chce dosiahnuť rekord v rýchlosti vytromfovania, škoda že nikto nemal pri sebe stopky.

Zvyšok rozdania mu však trval podstatne dlhšie, keďže nerád prehrával. Napokon však odovzdal srdce a káro, a bolo to bez jednej.

ĽAHKÁ ANALÝZA

Iste poznáte tú historku o otrhaných lordoch. V jednej skupinke boli tí, ktorí tromfovali neskoro. V druhej však boli tí, ktorí tromfovali priskoro.

Hlavný hráč môže splniť záväzok, ak stiahne iba dve kolá tromfov. Potom si odohrá tri najvyššie srdcia. Tak ako ležia karty, Východ pridáva do všetkých troch srdcových zdvihov a Západ nemôže šnapnúť z toho jednoduchého dôvodu, že už nemá tromf.

Juh potom šnapne srdce posledným tromfom stola a hru splní.

Náš rekordér mohol vyhrať iba vtedy, ak by srdcia boli delené u súperov 3-3. Správne zahrania umožňuje splniť záväzok nielen pri priaznivom rozdelení sŕdc, ale aj vtedy, keď hráč so štyrmi srdcami má aj posledný tromf.

Bolo by zaujímavé pri najbližšom sčítaní ľudu v UK zistiť, koľko lordov je otrhaných, pretože tromfovali neskoro a koľko je tých, ktorí sú otrhaní, lebo tromfovali priskoro.

CELÉ ROZDANIE:



 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.