Tromfová paráda ešte raz Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
30. 10. 2011

Tromfová paráda ešte raz

Rozdával Východ, Sever-Juh v druhej hre Výnos – srdcová dáma

Licitujete Precision Club, ak by ste chceli otvoriť licit s tým čo máte v ruke, museli by ste otvoriť 1 bez tromfov, čo sa vám v druhej hre nechcelo. V druhom kole ste zalicitovali 2 trefy, všetci vás v tom nechali.

Západ vyniesol srdcovú dámu, Východ vzal esom a vrátil károvú deviatku. Západ vzal esom a zahral srdcového dolníka, zdvih beriete kráľom v ruke.

Vynášate tref k dáme stola, Západ pridáva deviatku, vraciate zo stola trefovú dvojku k esu v ruke, Západ zahadzuje pikovú päťku. Tentoraz mal Východ na vás 5 tromfov!

SKÚSITE EŠTE RAZ TROMFOVÚ PARÁDU?

Súperi zatiaľ dostali dva zdvihy na červené esá, ešte určite urobia pikové eso a kárového kráľa, takže ešte môžete odovzdať jeden tref, ale nie dva.

Naplánujte si, ako si urobíte pozíciu tak, aby v predposlednom zdvihu fungovala tromfová paráda.

Hráte z ruky pik, Západ naskakuje esom a vracia srdcovú desiatku. V skutočnosti vám pomáha vytvoriť si potrebnú pozíciu, šnapujete v ruke trefom a zostáva vám vidlička K-10, Východ zahodil malý pik. Hráte malý pik k dáme stola a pokračujete pikovým kráľom. Východ šnapuje a hrá kárového kráľa.

Ak ste si povedali, že musíte zhodiť z ruky károvú dámu, aby ste sa ďalším károm dostali na stôl, už viete o čo tu ide. Obstáli ste "bez straty desiatky".

Zo stola nesiete srdce a vaša trefová vidlička K-10 sa postará o vidličku J-8 u Východu. Pekná vec, taká tromfová paráda, že?

CELÉ ROZDANIE:


 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.