Čerpajte informácie z výnosu Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
22. 10. 2011

Čerpajte informácie z výnosu

Rozdával Západ, Sever-Juh v druhej hre Výnos – piková šestka

Ako sa rozdanie hralo: Východ pridal pikovú desiatku a Juh vzal zdvih pikovým dolníkom. V druhom zdvihu zahral káro, Východ vzal zdvih esom a vrátil pikovú trojku. Juh hral malú a Západ vzal zdvih osmičkou.

Teraz Západ vrátil pikového kráľa, aby vyhnal eso. Ak chcel Juh získať deviaty zdvih, musel hrať ešte raz káro. Západ však vzal zdvih károvým kráľom a odohral si zvyšok pikov, záväzok bol porazený.

Juh si mal dopočítať piky Západu z výnosu a z faktu, že mal v ruke tri piky vyššie než vynesená šestka. Juh by mal taktiež očakávať, že eso a kráľ kárové budú u súperov rozdelené, pretože ak by ich mal obidve Západ spolu s pikovými figúrami, otvoril by licitáciu. Tieto informácie by mali Juhu stačiť na to, aby zohrával správne.

PRVÝ ZDVIH MUSÍ JUH PREPUSTIŤ

Juh prepustí prvý zdvih, nechá ho Východu na pikovú desiatku. Východ vracia pik a deviatka Juhu vyháňa dámu Západu. Ak by Západ pokračoval pikom, Juh vezme zdvih na dolníka. Akákoľvek iná obrana poskytuje Juhu čas na vypracovanie zdvihu v kárach.

Po získaní tretieho zdvihu pikovým dolníkom Juh zahrá káro. Ak zdvih vezme Východ, už nemá pika, vďaka prepusteniu v prvom zdvihu. Ak zdvih zoberie Západ, môže si síce vypracovať piky, ale už sa nedostane na zdvih, aby si ich odohral.

Obrancovia môžu dostať dva piky a dve kára, ale nič viac. Juh môže zahrať správne, keď správne použije informácie z licitu a výnosu.

CELÉ ROZDANIE:


 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.