Samovražedná aktivita Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
14. 10. 2011

Samovražedná aktivita

Rozdával Juh, obidve strany v druhej hre Výnos – piková šestka

Ako sa rozdanie hralo: Keď Západ vyniesol pikovú šestku, Juh bol naladený veľmi aktívne. Nemohol odolať a zahral zo stola pikového dolníka.

Zdá sa vám toto zahranie prirodzené alebo správne? Ak áno, ponechajte si to pre seba a nehovorte to nikomu. Povedzte celému svetu, najmä však svojmu partnerovi, že v prvom zdvihu pridáte bez váhania zo stola malý pik.

Keď hlavný hráč zahral pochabo pikového dolníka, Východ vzal zdvih kráľom, odohral si pikové eso a pokračoval pikovou desiatkou, aby vyhnal pikovú dámu.

Hlavný hráč potreboval na splnenie viac ako jedno srdce, preto sa musel pokúsiť o srdcový impas. Východ si potom odohral zvyšok pikov a porazil záväzok jedným srdcovým a štyrmi pikovými zdvihmi.

PRVÝ POHĽAD NA STôL

Pri prvom pohľade na stôl hlavný hráč by mal vidieť, že bude musieť skôr alebo neskôr riskovať srdcový impas. Môže si dovoliť stratu troch pikových zdvihov - ale nie štyroch.

Juh môže dosiahnuť to, čo potrebuje, keď zo stola pridá malý pik. Východ síce získa lacno prvý zdvih na pikovú osmičku, ale potom môže získať len dva ďalšie pikové zdvihy. Ak by Východ pokračoval pikmi, dostane hlavný hráč dva pikové zdvihy na stole.

Ak Východ zahrá v druhom zdvihu napríklad káro, Juh zoberie esom a skúsi srdcový impas. Východ si môže vziať zdvih na srdcového kráľa a dva vysoké piky, ale nič naviac.

Niektorí bridžoví hráči si myslia, že je potrebné alebo rozumné byť stále aktívny. Je však rovnako dôležité vedieť, kedy si dať hlavu pod vankúš a počkať, kým prejde búrka.

CELÉ ROZDANIE:


 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.