Čo budete držať? Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
14. 10. 2011

Čo budete držať?

Rozdával Juh, Východ-Západ v druhej hre Výnos – srdcový kráľ

Ako sa rozdanie hralo: Partner dal kontru na preventívne otvorenie štyri piky a vy ste neriskovali v druhej hre päť srdcí, poprípade s kontrou. Lepšie je poraziť štyri piky.

Partner si odohral srdcového kráľa a srdcové eso, v treťom zdvihu zahral tromf. Vašu dámu prebil hlavný hráč esom a odohral si ešte pikového kráľa, partner pridal malý pik.

V piatom zdvihu hlavný hráč vyniesol z ruky károvú štvorku k dáme stola, beriete zdvih kráľom a vraciate bezpečne srdcovú dámu, hlavný hráč šnapol pikovou štvorkou, partner pridal srdce.

Hlavný hráč v tomto momente začal hrať zhora svoje dlhé piky. Na pikového dolníka partner zahodil károvú päťku, zo stola prišiel tref a vy zahadzujete srdce. Na pikovú desiatku partner zahodil károvú desiatku, zo stola prišla kárová šestka a vy pohodlne odhadzujete srdcovú desiatku.

Zostali vám štyri trefy vedené dolníkom a kárová deviatka.

V deviatom zdvihu hlavný hráč zahral pikovú deviatku, partner zahodil srdcového dolníka. Viete, čo zostalo v ruke hlavnému hráčovi?

SKÚSTE SI DOPOČÍTAŤ, ČO ZOSTALO V RUKE HLAVNÉHO HRÁČA

Ľahko si spočítate, že hlavný hráč začínal s 8-listom pikovým. Priznal dve srdcia, tretie šnapol, teda mal dve srdcia. Vyšiel károm k dáme, zdvih ste brali kráľom. To je dohromady 11 známych kariet. Aké sú jeho dve posledné karty okrem zvyšných pikov?

Najprv si skúste povedať, čo určite nemá. Určite nemá kárové eso - odohral by si kárové eso a trefové eso a ukázal by karty. Môže mať trefového kráľa s malým trefom? Určite nie, odohral by si vysoké trefy a ukázal by karty.

Teda už viete, že kárové eso a trefového kráľa má partner. Nebude sa s tým cítiť nepríjemne, keď bude hlavný hráč hrať z ruky svoj posledný pik? Ako mu môžete pomôcť?

V deviatom zdvihu zahadzujete tref. V desiatom zdvihu hlavný hráč hrá pikovú sedmičku, partner zahadzuje kárového dolníka, zo stola kárová sedmička. Čo zahodíte a čo si podržíte?

Partnerove posledné tri karty sú kárové eso, trefový kráľ a ešte jeden tref. Všetky zvyšné kára išli, okrem osmičky na stole. Musíte zahodiť trefového dolníka, partner by mal z toho vedieť, že máte trefovú desiatku.

Jedenásty zdvih - hlavný hráč hrá svoj posledný pik. Teraz je hlavné rozhodnutie na partnerovi. Zahadzuje kárové eso a hlavný hráč je v koncoch. Ak zahodí károvú osmičku, môžete už zahodiť károvú deviatku. Ak zahodí tref, károvú deviatku podržíte. Ubránili ste sa tlaku hlavného hráča!

CELÉ ROZDANIE:


 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.