Priveľa opatrnosti škodí Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
26. 09. 2011

Priveľa opatrnosti škodí

Rozdával Juh, Sever-Juh v druhej hre Výnos – trefová desiatka

Ako sa rozdanie hralo: Juh šnapol vynesený tref, potom hneď obozretne vytromfoval - "opatrnosti nikdy nie je dosť". Potom Juh zahral dve najvyššie srdcia. Keď Západ na druhé srdce odhodil tref, Juh otočil na súpera na Východe zdrvenú tvár.

Juh ani nepozrel na partnera, keď ukazoval svoj list. Konštatoval iba "bez jednej". Sever chmúrne poznamenal: "Človek je jediné zviera, ktoré sa smeje. Je to jediné zviera, ktoré má bridžového partnera." Prirodzene viete, prečo sa Juh bál pozrieť partnerovi do očí, a prečo mal Sever nahnevané poznámky. Juh hral slem až tak veľmi opatrne, že ho prehral.

PRIVEĽA TROMFOV

Po šnapnutí vyneseného trefa bolo v poriadku stiahnuť dve kolá tromfov esom a dámou. Tretie kolo tromfov bolo však už priveľa dobrého.

Juh mal ponechať pikového kráľa na stole a načať srdcia esom v ruke. Potom mal zahrať z ruky malé srdce cez Západ - teda cez súpera, ktorý ešte má tromf.

Ak by Západ šnapol, hlavný hráč pridá zo stola malé srdce. Neskoršie si hlavný hráč odohrá srdcového kráľa a šnapne si na stole srdce. Jeho posledné srdce bude tým vypracované.

Ak Západ na druhé srdce niečo odhodí, hlavný hráč vezme zdvih na stole kráľom a vydá srdcový zdvih Východu. Juh potom šnapne na stole štvrté kolo srdcí, vráti sa do ruky a dotromfuje.

Nadpis tohto rozdania by tiež mohol byť "Bezpečná zohrávka".

CELÉ ROZDANIE:



 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.