Prvé pridanie rozhoduje Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
11. 09. 2011

Prvé pridanie rozhoduje

Rozdával Sever, obidve strany v druhej hre Výnos – srdcová štvorka

Ako sa rozdanie hralo: Západ vyniesol do nelicitovanej farby, zrejme štvrtú spod honéra. Pravidlo 11 vám veľmi nepomôže, hlavný hráč má v ruke 3 karty vyššie od vynesenej štvorky. Ako budete brániť?

Náš hráč na Východe dlho neuvažoval a namarkoval pozitívne zahodením dvojky. Zahodil tým aj šancu na porazenie záväzku.

Hlavný hráč zahral zo stola pik, Východ vzal esom a vyniesol srdcovú desiatku. Hlavný hráč pridal dolníka, Západ vzal zdvih dámou a vrátil malé srdce, hlavný hráč vzal zdvih kráľom.

Teraz hlavný hráč zahral z ruky trefového dolníka, Západ naskočil esom a zahral ďalšie srdce k osmičke Východu, hlavný hráč zahodil káro. Teraz sa náš Východ pokúsil priklincovať hlavného hráča na stôl vynesením kára, ale už bolo neskoro. Hlavný hráč prešiel do ruky pikovým kráľom a zahral trefovú desiatku. Obrana už nedostala zdvih a hlavný hráč triumfoval.

VÝCHOD SI MAL POLOŽIŤ OTÁZKU: KDE JE SRDCOVÁ TROJKA?

Východ má srdcovú dvojku, vynesená bola srdcová štvorka, o trojke nevie, či ju má partner alebo hlavný hráč. Ak by ju mal hlavný hráč, partner mal štyri srdcia, ale ak by ju mal partner, jeho výnos bol z päťlistu. Toto je kľúčová záležitosť. Vtedy je pridanie do prvého zdvihu rozhodujúce.

Pre prípad, že partner vynášal z päťlistu, Východ si musí ponechať srdcovú dvojku a do prvého zdvihu pridať osmičku. Po zobraní zdvihu pikovým esom vynesie Východ srdcovú desiatku. Ak Juh pridá dolníka a partner vezme dámou a vráti srdce, Východ pridáva deviatku a hlavný hráč berie zdvih kráľom.

Keď teraz Západ zoberie zdvih trefovým esom, odohrá si dve srdcia a záväzok je porazený.

Zahranie vysokého srdca v prvom zdvihu a ponechanie si malého srdca je staré známe odblokovanie.

CELÉ ROZDANIE:


 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.