A ešte raz Opatija Tlačiť E-mail
Napísal Adam Kubica, Martin Vodička   
07. 09. 2011
V dňoch 28-30 augusta 2011 sme sa zúčastnili párového turnaja na druhom World Youth Congresse v chorvátskej Opatiji. Párový turnaj trval tri dni, a bol rozdelený do troch fáz: kvalifikácia, semifinále a finále. Každá z nich sa hrala v jeden deň a mala 50 rozdaní.

V prvý hrací deň nastúpilo 61 párov. Veľmi sa nám nedarilo: zásteny (ktoré poznačili spoločenskú stránku bridžu ale mali aj nesporné výhody), nové prostredie, zotavovanie sa z nedostatku spánku na Morave a znechutenie nad vlastnými výsledkami v predchádzajúcich kolách (hralo sa 5 kôl po 10 rozdaní) urobili svoje. Radšej nebudem bližšie popisovať priebeh kvalifikácie (článok by mohli čítať malé deti).
 
S vedomím, že už sa môžeme iba zlepšiť sme v pondelok ráno začali hrať semifinále B. Iná miestnosť, a trochu aj inak ladené rozdania (štatistickú analýzu, ako sa delilo 5 chýbajúcich kariet u súperov v kvalifikácii pre zaujímavosť pripojím po dopočítaní) nám pomohli dosahovať lepšie výsledky. Po žiadnom kole sme neklesli pod 50% a nakoniec sme získali 51,67%.
 
Vo finále B sa stretli všetky tri slovenské páry. Po prvých dvoch kolách sme sa na obrazovkách našli s lichotivými 57% na štvrtom mieste. Celkovo sme sa umiestnili na 16. mieste s 50,84%.
 
Napriek rozpačitému začiatku sme radi, že sme sa turnaja zúčastnili a náš výkon postupne spel k lepšiemu. Hralo sa nám dobre, súperi (až na niektoré výnimky) a rozhodcovia sa správali príjemne, nedbali príliš na časové limity, a aj keď niektorí (hlavne juhoamerickí juniori) si mysleli, že pochádzame z Česko-Slovenska, opravili sme ich a nadviazali niektoré užitočné kontakty.

Chceli by sme sa poďakovať SBZ za poskytnutie finančných prostriedkov, Petrovi Belčákovi za doprovod v Opatiji a Gejzovi Borosovi a Ivanovi Tatranskému za vedenie prípravy (či už internetovej alebo reálnej) a za pomoc pri spracovaní licitačného systému.
 
Čadca, Košice 6.9.2011



 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.