Opatija 2011 ešte raz Tlačiť E-mail
Napísal Mária Vajdová   
07. 09. 2011
V dňoch 28.-30. 8. 2011 sme sa (Jakub Jakabšic, Juraj Kvoček, Adam Kubica, Martin Vodička, Zuzana Závodská a ja) zúčastnili druhého World Youth Bridge Congress v chorvátskej Opatiji. Doprovod nám robil pán Peter Belčák, za čo mu týmto chcem poďakovať, asi najmä za nosenie vody počas hrania, kedže tam bolo asi 35 stupňov. Takisto by som chcela poďakovať SBZ za možnosť zúčastniť sa tejto akcie.
 
Ako už Juro napísal, najväčší stres nám spočiatku spôsobovalo používanie zásten. Ale po čase sa dá na to zvyknúť a ako povedala Zuzana, niekedy je naozaj lepšie nevidieť zdesenú tvár partnerky :). Respektíve umožňuje to väčšie sústredenie na samotný bridž a aj vysvetľovanie hlášok súperom mi prišlo príjemnejšie. Aj keď odpočuť z druhej strany stola iné vysvetlenie až taká sranda nebola. Jediné, čo mne osobne na tom možno vadilo bolo, že som nemala stále komplexný pohľad na to, čo sa licituje.
 
Ďalšia vec, čo celkom príjemne prekvapila, bola nie až taká vysoká úroveň účastníkov. Zo začiatku sme všetci dúfali, že budeme mať aspoň 40%. Potom sa ukázalo, že musíme hrať naozaj až pod našu priemernú úroveň, aby sme tých 40% nemali. Hneď v prvých desiatich partiách bolo jasné, že súperi robia tiež chyby, čo aspoň mne trošku uvoľnilo stresy a nejaký veľký rešpekt, čo som voči nim mala. Samozrejme, negeneralizujem, niektorí hrali skvele.
 
Najčudnejšie mi asi prišlo, že naozaj skoro všetky páry licitovali green prirodzené systémy, nejaké hybridy SAYC-u. Okrem Zuzany a mňa som tam videla jediný pár licitujúci poľský tref (dve Polky). Takisto nejakých Precisionov a pod. bolo veľmi málo.
 
Celkovo to bola pre mňa a myslím, že aj pre ostatných, veľmi príjemná skúsenosť, vďaka ktorej som mohla nahliadnuť do svetového bridžu a spoznať bridžistov z iných krajín.


 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.