Pesimista vyhráva Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
04. 09. 2011

Pesimista vyhráva

Rozdával Juh, Sever-Juh v druhej hre Výnos – piková dáma

Ako sa rozdanie hralo: Náš hlavný hráč zobral prvý zdvih pikovým esom a pustil sa do série impasov. Kárový impas nesedel, Východ vzal zdvih károvým kráľom, odohral si pikového kráľa a vyniesol trefového dolníka.

Hlavný hráč skúsil trefový impas, Západ vzal zdvih trefovým kráľom, a hlavný hráč napokon skúsil srdcový impas, nesedel ani ten a bolo to mínus jeden.

Len veľmi nešťastný hráč stratí tri impasy v jednom rozdaní. Hlavný hráč poukázal na to, že šance boli 7 ku jednej proti takejto rane osudu a súperi prikývli. Nič ich to napokon nestálo, keď vďaka trom impasom porazili záväzok, ktorý sa dá splniť na 100%.

Viete kde urobil hlavný hráč chybu?

BOLO TREBA PREPUSTIŤ PRVÝ PIK

Hlavný hráč nemal brať hneď prvý zdvih esom, ale mal prepustiť. Ak by súperi pokračovali pikami, hlavný hráč môže vziať esom a šnapnúť si pik na stole. Tým sa dostal na stôl, aby vyskúšal srdcový impas.

Západ môže zobrať zdvih srdcovým kráľom a môže zahrať káro, ale hlavný hráč bude hrať bezpečne a zoberie károvým esom, dotromfuje (srdcia sa delia 2-2) a potom zahrá zo stola káro. Východ môže vziať károvým kráľom a zahrať trefového dolníka, ale hlavný hráč je pripravený: Nebude impasovať ale zoberie zdvih esom, prejde srdcom na stôl a na kára zahodí z ruky dva trefy.

Postup by bol rovnaký, aj ak by Západ zahral v druhom zdvihu káro. Hlavný hráč by vzal zdvih na stole eso a zahral by srdcový impas. V čase, keď Východ bude schopný podohrať trefy, Juh už tento impas nebude potrebovať.

Pesimistický expert by očakával, že nesedí ani jeden z troch impasov a vypracoval by plán, ako splniť záväzok napriek trom nesediacim impasom.

CELÉ ROZDANIE:


 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.