Ako využiť vstup na stôl Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
04. 09. 2011

Ako využiť vstup na stôl

Rozdával Juh, obidve strany v druhej hre Výnos – pikový kráľ

Ako sa rozdanie hralo: Pár Sever-Juh licitujú v systéme Precision Club, otvorenie 1 tref je od 16 bodov s ľubovoľnou rozlohou. Kontra po zásahu 1 pik znamená 5-7 bodov bez vlastného päťlistu. Kontrakt je ambiciózny, ale nie je bez šancí.

Vynesený pik šnapujete v ruke, vytromfujete v dvoch kolách, ale čo ďalej? Máte jedno stratové srdce, v trefoch si môžete dovoliť odovzdať len jeden zdvih.

Máte jeden vstup na stôl. Môžete ho využiť na to, aby ste urobili trefový impas. Aký predpoklad by musel byť splnený? Rozdelené figúry, pričom figúra Východu by mala byť dubl, lebo nemáte vstup na ďalší impas. Táto šanca je očividne malá.

VSTUP TREBA VYUŽIŤ LEPŠIE

Áno, treba urobiť elimináciu a nútený výnos. Prejdete na stôl srdcovým esom a šnapnete si v ruke druhý pik stola. Piky sú eliminované.

Odohráte si srdcového kráľa a vydáte srdce. Tým sú eliminované srdcia a pustili ste súpera do núteného výnosu.

Zdvih zobral Západ a má možnosť zahrať srdce do dvojitej šikeny, alebo tref na voľný impas.

Ak zahrá srdce, šnapnete na stole a z ruky si zahodíte tref. Zo stola vynesiete trefového dolníka na impas. Ak by Východ prikryl figúrou, vezmete zdvih v ruke a už vydáte len druhú figúru. Ak Východ neprikryje a zdvih zoberie Západ, situácia sa opakuje: buď vám zahrá do voľného impasu, alebo do dvojitej šikeny.

Ak trefového dolníka Východ neprikryje a dolník zoberie zdvih, impas môžete opakovať.

V každom prípade odovzdávate len jeden trefový zdvih.

CELÉ ROZDANIE:


 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.