Očakávajte zlé rozlohy Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
28. 08. 2011

Očakávajte zlé rozlohy

Rozdával Východ, obidve strany v druhej hre Výnos – kárový dolník

Ako sa rozdanie hralo: Hlavný hráč zobral prvý zdvih károvým esom a vyniesol svoje singl srdce, Východ vzal zdvih srdcovým esom. Východ vrátil pik, Juh vzal esom a pokúsil sa šnapnúť pik na stole. Východ nadšnapol a slem bol porazený.

"Aby som stiahol tromfy musel som sa dostať na stôl, aby som mohol urobiť trefový impas. Neexistoval spôsob, ako sa dostať na stôl."

Myslíte si aj vy, že sa nemohol dostať na stôl a slem sa nedal splniť?

Keďže jeden súper otvoril licit a druhý skočil, ukazuje to na extrémne rozlohy. S tým má hlavný hráč počítať.

OCHRANA PROTI SINGLU

Hlavný hráč by sa mal chrániť proti singl piku tým, že si najprv v druhom zdvihu stiahne pikové eso. Len potom si môže dovoliť vyniesť srdce.

Keď Východ vezme srdcové eso, nemôže zabrániť tomu, aby sa hlavný hráč dostal na stôl. Ak vráti srdce, stôl dostane zdvih prirodzene. Ak vráti káro alebo pik (za predpokladu, že by Východ ešte mal pik), stôl môže šnapnúť. A ak Východ vráti tref, hlavný hráč môže urobiť impas hneď.

Je pravda, že zahratie pikového esa by nebolo dobré, ak by Východ nemal žiaden pik. Juh sa nemôže chrániť aj proti singlu, aj proti šikénu. Mal by sa však chrániť proti singlu, pretože singl je desaťkrát pravdepodobnejší, než šikén.

Keď je licitácia energická, porozmýšľajte, ako naložiť s krátkymi farbami súperov, lebo vtedy sú nevyvážená rozlohy veľmi pravdepodobné.

CELÉ ROZDANIE:


 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.