Pripustite geniálny výnos Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
21. 08. 2011

Pripustite geniálny výnos

Rozdával Juh, obidve strany v druhej hre, turnaj párov Výnos – pikový dolník

Partner vyniesol do farby stola. Pomýlil sa? Čiahol na vedľajšiu kartu?

Skúste pripustiť, že je pri plnom vedomí a chce vám niečo výnosom povedať. Rutinne pridávate šestku (markujete veľká = nechcem aby si pokračoval v tejto farbe), hlavný hráč berie zdvih pikovým kráľom a vynáša trefovú dámu.

Beriete zdvih trefovým esom a vidíte, že v lacných farbách veľké šance nemáte.

Čo ak partner zahral v prvom zdvihu niečo ako Lavinthala? Stále ešte s nedôverou skúšate zahrať srdcového kráľa, hlavný hráč pridáva šestku a partner trojku. Dvojku nevidíte, má ju partner, alebo hlavný hráč? Ak by vás partner chcel odradiť od pokračovania sŕdc, určite by pridal vyššiu kartu. U hlavného hráča je záležitosť rutiny zahmlievať situáciu a zatajiť všetko, čo sa zatajiť dá. Preto zrejme pridal šestku a dvojku si ponechal.

DIELO TREBA DOKONČIŤ

Zatnite zuby a zahrajte srdcové eso. A hľa - hlavný hráč pridáva dvojku a partner štvorku! Teraz už s úľavou pokračujete srdcom a obrana berie päť srdcových zdvihov a dve esá, dvojstovka za dva pády vám vynáša 95%.

Ak by sa toto rozdanie hralo na významnom podujatí a obrancovia by boli známi svetoví hráči, možno by sa dostalo do renomovaného bridžového časopisu. U nás z neho vznikla aspoň táto bridžová miniatúra.

CELÉ ROZDANIE:


 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.