Partner zachraňuje situáciu Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
14. 08. 2011

Partner zachraňuje situáciu

Rozdával Východ, obidve strany v druhej hre Výnos – kárový dolník

Vynášate do farby partnera, partner markuje pozitívne (markujete malá = chcem aby si pokračoval v tejto farbe), hlavný hráč berie zdvih károvým esom a vynáša trefového kráľa.

Beriete zdvih trefovým esom a pokračujete károvou desiatkou. Partner ju preberá károvým kráľom, ktorý berie zdvih, a pokračuje károvou dámou. Hlavný hráč šnapuje pikovou desiatkou - istota je istota, mohli ste mať kárového dubla.

Hlavný hráč prechádza na stôl trefovou dámou a hrá pikovú osmičku, Východ berie zdvih pikovým esom a hrá trefovú desiatku, hlavný hráč berie zdvih trefovým dolníkom v ruke.

Hlavný hráč pokračuje srdcovou desiatkou. Pravidlo vám hovorí, že máte pokryť dámou. Stále sa však hovorí o šetrení, aby nenastala kríza, pridávate štvorku, Východ berie zdvih kráľom.

Dostali ste ho do dosť nepríjemnej situácie:

Ak by pokračoval srdcom, dostanete už len jeden pikový zdvih na dámu a hlavný hráč záväzok splní.

Partner sa však vynašiel a zahral károvú osmičku do trojitého šikenu. Hlavný hráč odhodil srdcovú trojku a vy zahadzujete srdcovú deviatku, zdvih berie piková deviatka stola.

Teraz hlavný hráč zahral zo stola pikového dolníka, z ruky dal štvorku, beriete zdvih pikovou dámou a hráte srdcovú dámu. Dvojica 7-5 v pikoch vám zaručuje ešte jeden pikový zdvih, ktorým záväzok porážate.

PRIKRYTIE SRDCOVEJ DESIATKY DÁMOU JE JEDNODUCHŠIE A NEDÁVA HLAVNÉMU HRÁČOVI ŽIADNU MOŽNOSŤ

Ak by ste prikryli srdcovú desiatku dámou, obrana by s určitosťou zobrala tri zdvihy. To by však nebol dôvod písať túto bridžovú miniatúru.

CELÉ ROZDANIE:


 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.