Využite poznanie rozlohy Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
14. 08. 2011

Využite poznanie rozlohy

Rozdával Sever, obidve strany v druhej hre, turnaj párov Výnos – srdcová šestka

Západ vyniesol štvrté srdce zhora, Východ vzal zdvih esom a vyniesol pikovú sedmičku. Prepúšťate, Západ berie zdvih dolníkom a vracia srdcovú štvorku. Východ zahadzuje trefovú trojku - makovanie o/e (odd/even = nepárna/párna) - malou nepárnou ukazuje, že má záujem o trefy. Zdvih beriete srdcovou desiatkou v ruke.

Kárové eso by mohol mať Západ. Hráte z ruky malé káro, Západ dáva dvojku a vy beriete zdvih dámou stola, keď Východ pridáva trojku.

Aby ste zopakovali kárový expas hráte pikovú päťku ku kráľovi v ruke. Na károvú päťku dáva Západ šestku, na kráľa stola Východ pridáva desiatku.

Vyzerá to tak, že A-9 kárové zostali u Západu, pokračovanie v kárach nemá zmysel. Aké karty zostali Východu? Už by ste si to mali dokázať spočítať.

Áno, zostáva mu K-Q-x-x v trefoch a Q-10-4 v pikoch. Už iste viete, ako túto informáciu využiť na získanie ôsmych zdvihov.

VÝCHOD SA BRÁNI NÚTENÉMU VÝNOSU

Hráte zo stola trefovú dvojku a Východ berie zdvih dámou. Ešte má pohodlný odchod pikovou dámou. Beriete pikovým esom a dokončujete svoj zámer tým, že ho vpustíte pikovou šestkou. Odohráva si ešte malý pik, zo stola zahodíte trefovú sedmičku a zostáva vám vysoké srdce a A-J v trefoch, do tejto vidličky vám musí nešťastný Východ zahrať a plníte +1, výsledok vám dáva cca 86%.

CELÉ ROZDANIE:


 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.