Upútajte pozornosť partnera Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
31. 07. 2011

Upútajte pozornosť partnera

Rozdával Sever, obidve strany v druhej hre Výnos – kárová dáma

Ako sa rozdanie hralo: Východ vzal prvý zdvih károvým esom a vrátil srdcového kráľa. Západ zahral srdcovú dvojku, aby povzbudil pokračovanie v srdciach (markovanie malá = chcem). Východ správne pokračoval srdcovou dámou.

Západ nevedel, čo s tým urobiť. Bolo by hlúpe prevziať esom a zistiť, že hlavný hráč mal srdcového dubla. Juh by mohol mať dve malé srdcia a tri malé trefy. Ak by obrancovia hrali normálne, Juh by napokon skúsil trefový impas a to by bol jeho koniec.

Západ preto na dámu Východu pridal malé srdce. Toto bol koniec obrany. Bez ohľadu na to čím Východ pokračuje, hlavný hráč môže vytromfovať a dohrať na trefoch.

NEOBYČAJNÉ ZAHRANIE

Netreba viniť Západ za jeho neúčinnú obranu. Západ musel hádať, kto má srdcového dubla. Vinníkom je Východ, ktorý vidí dubla vo svojej ruke. On vie, čo by chcel od partnera.

Jediný problém bol upútať pozornosť Západu. Východ to mohol urobiť len tak, že by v druhom zdvihu vrátil srdcovú dámu namiesto kráľa.

Keď srdcová dáma vezme zdvih, Východ by pokračoval srdcovým kráľom. Táto nezvyčajná metóda hrania srdcí by určite upútala pozornosť Západu

Keď si Západ uvedomí, že sa deje niečo nezvyčajné, mohol by vidieť, že partner očakáva niečo nezvyčajné od neho. Ak je to tak, prevezme srdcového kráľa esom a vráti srdce, aby ho Východ šnapol.

CELÉ ROZDANIE:


 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.