Nech vás nemýli licit Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
31. 07. 2011

Rozdával Sever, Sever-Juh v druhej hre Výnos – srdcová päťka

Ako sa rozdanie hralo: Hlavný hráč pridal zo stola malé srdce, Východ vzal zdvih kráľom a pokračoval ďalším srdcom. Hlavný hráč si odohral na stole kárové eso a zahral zo stola malé káro k deviatke v ruke.

Toto bolo pekné zahranie. Ak by Západ vzal tento zdvih, hlavný hráč by neskoršie urobil kárový impas a urobil by štyri kárové zdvihy. Západ však videl toto nebezpečenstvo a nechal hlavnému hráčovi zdvih na károvú deviatku. Takto mohol hlavný hráč urobiť len tri kárové zdvihy.

Hlavný hráč si bol istý podľa licitu, že pikového kráľa má Východ. Preto prešiel na stôl károm a vrátil pik k dáme v ruke.

NÁDEJ VYPRCHALA

Nádej hlavného hráča vyprchala, keď Západ vzal zdvih pikovým kráľom. Západ si odohral svoje káro a odišiel pikom. Teraz mal Juh iba osem zdvihov.

Záväzok by bol v suchu, ak by sa hlavný hráč spoliehal iba na to, čo vidí vlastnými očami. Po získaní druhého kárového zdvihu deviatkou, hlavný hráč by si mal odohrať srdcovú dámu, vyniesť káro ku kráľovi stola a zahrať káro, ktorým dostane Západ do núteného výnosu.

V tomto momente Západ už nemá červené karty. Západ musí zahrať pik alebo tref, všetko jedno, hlavný hráč dostane voľný impas a tým svoj deviaty zdvih. Záväzok bude istý bez ohľadu na to, ktorý zo súperov má pikového kráľa alebo trefovú dámu.

Takéto prelicitovanie, aké urobil Východ, môže mať určitú hodnotu proti hráčom, ktorí skorej veria tomu, čo počujú, než tomu, čo vidia. Nemožno vám odporúčať takéto prelicitovanie, iba ak proti takým súperom, ktorých je možné popliesť.

CELÉ ROZDANIE:


 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.