Neprezrádzajte všetko Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
31. 07. 2011

Neprezrádzajte všetko

Rozdával Juh, obidve strany v druhej hre Výnos – srdcová dáma

Ako sa rozdanie hralo: Keď sa toto rozdanie hralo na dvoch stoloch v zápase družstiev, otvárací výnos bol srdcová dáma, a hlavný hráč prepustil prvé dva zdvihy. Hlavný hráč potom vyniesol káro, aby vyhnal eso.

Obranca na prvom stole si odohral štvrté srdce a pokračoval bezpečne károm. Teraz hlavný hráč potreboval zvyšok zdvihov.

Na štvrté srdce hlavný hráč zahodil z ruky pik a zo stola tref. Potom odohral kára, na posledné káro zahodil zo stola ďalší tref.

Východ sa spotil od rozmýšľania a napokon na štvrté káro zahodil tref. Hlavný hráč už vedel svoje a preto zahral tref ku kráľovi stola a potom tref naspäť. Objavila sa dáma a trefová osmička hlavného hráča bola vysoká a znamenala deviaty zdvih.

ZATAJIL SRDCE!

Na druhom stole v treťom kole srdcí Východ zahral srdcového kráľa a ponechal si sedmičku. Hlavný hráč nevedel, ktorý obranca má štvrté srdce.

Hlavný hráč zahral káro, aby vyhnal eso, Východ vzal esom a vrátil káro bez toho, aby si stiahol štvrté srdce. Toto bolo tajomstvo, ktoré hlavný hráč nepoznal.

Hlavný hráč prirodzene predpokladal, že štvrté srdce má Západ. V takom prípade záväzok by bol zaistený, ak by impasoval trefy z ruky proti dáme u Západu. Aj ak by impas nesedel, myslel si Juh, stále by ešte uhral tri trefové zdvihy.

Úbohý dôverčivý hlavný hráč! Východ vzal zdvih trefovou dámu a vtedy si odohral porážajúci zdvih svojim posledným srdcom.

Keď bránite, oplatí sa neprezrádzať hlavnému hráčovi všetky svoje tajomstvá. Niečo si nechajte pre seba a on možno nájde spôsob, ako padnúť.


 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.