Správne šnapovanie do kríža Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
24. 07. 2011

Správne šnapovanie do kríža

Rozdával Východ, Sever-Juh v druhej hre Výnos – trefová dáma

Ako sa rozdanie hralo: Juh šnapol vynesený tref a potešila ho krátkosť pikov na stole. Mohol šnapovať piky na stole a trefy v ruke - čo viac si môže želať?

Hlavný hráč si hneď odohral pikové eso a pikového kráľa a vyniesol pik, aby si ho šnapol vysokým tromfom. Východ nemohol nadšnapnúť, ale mohol zahodiť srdce - a urobil to. Teraz už hlavný hráč nemohol získať srdcový zdvih.

Hlavný hráč si prešnapol zvyšné piky na stole a v ruke si prešnapol všetky trefy stola, aby sa dostal do ruky. Východ napokon zahodil aj srdcové eso a Juh skončil v ruke s tromi srdcami. Východ mal však tri tromfy, ktorými vzal posledné tri zdvihy.

Určite viete, akú chybu urobil hlavný hrač.

PRED ŠNAPOVANÍM DO KRÍŽA SI MUSÍ ODOHRAŤ VYSOKÉ KARTY VO VEDĽAJŠÍCH FARBÁCH

Hlavný hráč musí hrať v druhom zdvihu srdce. Východ vezme zdvih esom a najlepšia obrana je, ak vráti tromf. Hlavný hráč si potom odohrá vysoké srdce a začne šnapovať do kríža.

Hlavný hráč si odohrá vysoké piky a prikročí k šnapovaniu pikov na stole a trefov v ruke. Zoberie päť tromfov v ruke, dva vysoké piky a tri šnapy na stole - tých istých desať zdvihov, ako urobil aj náš hlavný hráč. Podstatný rozdiel je v tom, že správne hrajúci hlavný hráč urobil naviac srdcový zdvih, práve ten jedenásty zdvih, ktorý nášmu hrdinovi chýbal.

Niektoré zdvihy sú ako tovar rýchlo podliehajúci skaze. Toto obzvlášť platí pri prebíjaní do kríža. Jasné pravidlo je - odohrať si vysoké karty vo vedľajších farbách a iba potom pristúpiť k šnapovaniu do kríža.

CELÉ ROZDANIE:


 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.