Drahá "lacná kúpa" Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
17. 07. 2011

Drahá "lacná kúpa"

Rozdával Juh, obidve strany v druhej hre Výnos – piková dvojka

Ako sa rozdanie hralo: Západ vyniesol pikovú dvojku, hlavný hráč pridal zo stola malú a Východ lišiacky pridal pikovú trojku. Hlavný hráč vzal zdvih pikovou šestkou a v duchu sa tešil z toho, že získal taký lacný zdvih.

Hlavný hráč potom vyniesol kárového kráľa a Západ začal signál párneho počtu kariet vo farbe pridaním osmičky. Východ prepustil, ďalšie káro vzal esom a vrátil srdcovú dámu.

Hlavný hráč vzal zdvih srdcovým esom a vyniesol pikovú desiatku, to mu však nepomohlo. Západ vzal zdvih pikovým kráľom a teraz už hlavný hráč nemal žiadny spôsob, ako sa dostať na stôl na vypracované kára.

Juh získal dva pikové zdvihy, dve srdcia, jedno káro a dva trefy. Mínus dva. Lacná kúpa ho stála -200.

TREBA SI ZAISTIŤ PIKOVÝ VSTUP

Hlavný hráč zahodil svoju šancu splniť záväzok tým, že sa ulakomil na lacný prvý zdvih. Mal by vidieť, že splnenie záväzku závisí na odohraní károvej farby, a na to potrebuje pikový vstup na vypracované kára stola.

Hlavný hráč si môže zabezpečiť pikový vstup na stôl len tak, že prvý zdvih zoberie pikovým esom. Po vyrazení kárového esa môže vyniesť jeden zo svojich malých pikov. Západ môže vziať zdvih kráľom, ale hlavný hráč bude mať ešte jeden malý pik, ktorý bude môcť vyniesť k dáme stola.

Je príjemné kúpiť niečo takmer zadarmo. Rozčarovanie môže prísť za chvíľu. Vtedy zistíte, že by bolo bývalo lepšie zaplatiť plnú cenu.

CELÉ ROZDANIE:


 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.