Ako zničiť vstupy na stôl Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
17. 07. 2011

Ako zničiť vstupy na stôl

Rozdával Sever, obidve strany v druhej hre Výnos – srdcová dvojka

Ako sa rozdanie hralo: Východ vzal prvý zdvih srdcovým esom a vrátil kárového dolníka. Juh prikryl dámou, Západ dal kráľa a hlavný hráč vzal zdvih esom na stole. Východ dúfal, že vyrazil vitálny vstup na stôl, ale nebolo to tak.

Hlavný hráč stiahol dve kolá tromfov esom a kráľom, stiahol dva vysoké trefy stola a šnapol v ruke tref. Vrátil sa na stôl srdcom a šnapol ďalší tref. Potom šnapol na stole srdce a zahral posledný tref.

Východ mohol šnapnúť, alebo nie, ale nemohol zabrániť Juhu v získaní desiatich zdvihov. Východ prepásol svoju šancu zničiť vstupy na stôl na trefy.

MUSÍ ZAČAŤ SKORO

Východ musí začať skoro so svojim dômyselným zahraním. Nechá prvý zdvih stolu na srdcovú dámu. Toto dáva hlavnému hráčovi vstup na stôl, keď ho ešte nepotrebuje. Zároveň to však kazí plán hlavného hráča - dostať sa neskoršie na stôl šnapnutím srdca.

Hlavný hráč musí stiahnuť dve kolá tromfov pred načatím trefov, lebo inak by Západ nadšnapol tretí tref šnapnutý v ruke. Potom by Východ vzal srdce esom a stiahol by tretím srdcom tromf stola.

Aby tomu zabránil, hlavný hráč musí v druhom zdvihu pokračovať srdcom. Východ zoberie esom a vyrazí kárové eso stola. Teraz má hlavný hráč o jeden vstup na stôl menej, než potrebuje.

Keď sa nedá zabrániť tomu, aby súper vzal zdvih, nechajte ho zobrať zdvih predčasne. Je to stále len ten istý jeden zdvih, ale súper nemusí byť schopný dobre ho využiť.

CELÉ ROZDANIE:



 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.