Správne impasovanie zo stola Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
17. 07. 2011

Správne impasovanie zo stola

Rozdával Juh, Východ-Západ v druhej hre Výnos – pikový dolník

Ako sa rozdanie hralo: Západ vyniesol pikového dolníka a pokračoval, pokým v treťom kole pikov hlavný hráč šnapol v ruke. Hlavný hráč nesmie teraz stratiť v trefoch a srdciach viac ako jeden zdvih.

Toto sa zdalo dosť ľahké. Hlavný hráč vyniesol tref k esu stola a zahral zo stola srdcovú dámu. Takto by to zahralo 8 z desiatich hráčov - je to samozrejme zle.

Východ bol dosť bystrý na to, aby dámu prikryl. Ak Juh pridá malé srdce na dámu, ďalší tromf bude musieť vziať v ruke. Už nebude mať spôsob, ako sa dostať späť na stôl na tretí tromfový impas, takže Východ dostane zdvih na srdcového kráľa.

NEDÁ SA ODBLOKOVAŤ

Hlavný hráč si nemôže dovoliť odblokovať sa zhodením srdcovej desiatky na dámu. Keď by potom niesol zo stola srdcovú deviatku, Východ ju pokryje kráľom. Hlavný hráč môže síce vziať esom a stiahnuť si dolníka, ale Východ získa zdvih na srdcovú osmičku.

Zapamätajte si správny spôsob zohrávania takejto tromfovej farby, tak aby ste to zahrali bez dlhého rozmýšľania správne. Zo stola musíte začať tromfovať DEVIATKOU a nie dámou.

Východ si nemôže dovoliť pokryť deviatku, takže stôl získa zdvih. Teraz si môžete dovoliť vyniesť srdcovú dámu. Ak Východ prikryje, dotromfujete esom, dolníkom a desiatkou. Ak Východ pridá malú, zostanete na stole a budete môcť zahrať impas tretí raz.

Niektoré zahrania sa pri stole ťažko vymýšľajú. Naučte sa ich z učebnice bridžu alebo z bridžových miniatúr, aby ste ich mohli zahrať pri stole svižne a bez straty času.

CELÉ ROZDANIE:


 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.