Šetrite si tromfy Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
10. 07. 2011

Šetrite si tromfy

Rozdával Juh, obidve strany v prvej hre, turnaj na IMP Výnos – trefový kráľ

So svojimi štyrmi bodmi rýchlo pasujete, ale partner vás donútil svojou kontrou licitovať. Kontru Západu, zrejme ponukovú, zmenil Východ na trestnú. Asi bude mať kár viac, ako vy.

Západ sa "pozrel na stôl" výnosom trefového kráľa a rozhodol sa pokračovať pikovým kráľom. Beriete esom na stole a tromfujete károvým kráľom. Východ berie esom a vracia tref. Dávate dámu so zámerom odradiť Západ od pokračovania v trefoch.

Západ pokračuje pikovou dámou, potom pikovým dolníkom, na ktorého Východ zahadzuje srdcovú šestku. Západ hrá svoj posledný pik, sedmičku, zo stola dávate osmičku a Východ šnapuje károvou sedmičkou.

Nevyplatí sa automaticky nadšnapovať. V tomto prípade obzvlášť - Východ má dlhé kára, hodí sa vám, že sa skracuje, a vy máte tak či tak stratové dve srdcia. Preto zahadzujete srdce, ktoré by ste aj tak museli odovzdať.

PREZIERAVÉ ZAHODENIE SRDCA

Východ hrá srdcovú dámu, beriete ju na stole esom, odohrávate si trefovú dámu a vpúšťate Západ srdcovou deviatkou do ruky. V trojkartovej koncovke je takáto situácia:

Či už Západ zahrá srdcového kráľa, alebo trefa, zo stola dávate srdce a Východu vychytáte tromfovú desiatku.

Výsledok je síce mínus jeden, ale súperi majú bodovú prevahu a na ostatných stoloch Východ-Západ brali viac. Zarábate 5 IMP.

CELÉ ROZDANIE:


 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.