Na tenkom ľade Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
03. 07. 2011

Na tenkom ľade

Rozdával Východ, obidve strany v druhej hre Výnos – ???

Čo vynesiete po takomto licite?

Otázku je možné položiť aj všeobecnejšie. Vynášať prednostne farbu partnera, aj keď sa tej farby súperi neboja a napriek nej licitovali 3 bez tromfov, alebo vyniesť svoju sľubnú farbu.

Povedzme, že ste sa rozhodli pre svoju farbu a vyniesli ste trefovú štvorku. Partner vzal zdvih trefovou dámou a vyniesol károvú sedmičku. Hlavný hráč položil károvú dámu, do ktorej vypadol váš singl dolník.

Hlavný hráč pokračoval srdcami, druhý srdcový zdvih zobral Východ esom a zahral károvú deviatku, hlavný hráč zobral esom a vy ešte bez tlaku zahadzujete srdce. Hlavný hráč však hrá ďalšie dve srdcia, a tu sa už necítite príjemne. Očividne nemôžete zahodiť pika, preto zahadzujete dva malé trefy.

Hlavný hráč prešiel do ruky pikovým esom a zahráva malý pik, dávate osmičku a zo stola deviatka berie zdvih. Teraz hlavný hráč zahral trefovú desiatku - a ste v tom!!! Odohráte si dva vysoké trefy a musíte zahrať pik do vidličky.

VÝNOS FARBY PARTNERA

Ak by ste sa rozhodli vyniesť farbu partnera, nastala by úplne iná situácia. Hlavný hráč zoberie károvou dámou, vyrazí srdcové eso a ďalšie káro berie esom. Odohráva si dve srdcia a vy zahadzujete malé trefy, ale ešte vám v trefoch zostáva A-K-8.

Hlavný hráč hrá pik k esu a impasuje pik, ale už je v koncoch. Ak teraz zahrá tref, Východ zoberie trefovou dámou a odohrá si zvyšok kár.

Ak by ste však mali proti sebe experta, ten by záväzok aj tak splnil. Vedel by totiž, že na splnenie potrebuje 4 pikové zdvihy na dodatok k trom srdcovým a dvom károvým. Preto by po károvom ese zahral z ruky malý pik a impasoval by deviatkou. Po odohraní srdcových zdvihov by prešiel do ruky pikovým esom, aby urobil druhý pikový impas.

Pekný tanec na tenkom ľade.

CELÉ ROZDANIE:


 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.