Super obrana Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
26. 06. 2011

Super obrana

Rozdával Západ, Sever-Juh v druhej hre Výnos – srdcový kráľ

Ako sa rozdanie hralo: Západ otvoril srdcovým kráľom a Vy ako Východ preberáte esom, pre prípad, že partner vyšiel singl kráľom, a Vy si chcete zabezpečiť dva srdcové zdvihy.

Pokračujúc v pláne hráte srdcovú dámu, všetci dokladajú srdce. Nastáva kľúčový okamih. Ako budete ďalej brániť?

Je vám jasné, že hlavný hráč vám asi neodovzdá zdvih v lacnej farbe. Jediná šanca je, že partner vezme dva tromfové zdvihy. Ak partner má dva isté tromfové zdvihy, ako by ste mohli predpokladať z jeho kontry, nezáleží na tom, čo zahráte v treťom zdvihu. Ak však má iba vyhliadku na druhý tromfový zdvih, tretí zdvih bude kľúčový.

AKO DOBEHNÚŤ HLAVNÉHO HRÁČA

Áno, treba vyniesť tretie srdce - aj keď je to do dvojitej šikeny. Teraz bude hlavný hráč nahraný, ak bude Západ správne spolupracovať.

Juh šnapol tretie srdce pikovým kráľom, lebo malého pika by Západ nadšnapol osmičkou, a Západ správne nenadšnapol, ale odhodil káro.

Hlavný hráč pokračoval pikovou dámou aby vyhnal eso. Potom si mohol stiahnuť ďalšie tromfy dolníkom a desiatkou, ale osmička Západu už bola istým druhým tromfovým zdvihom pre obranu.

Ak by Západ nadšnapol v treťom zdvihu pikovým esom, Juh by záväzok splnil. Západu by zostali len tri tromfy, ktoré by hlavný hráč stiahol dámou, dolníkom a desiatkou.

CELÉ ROZDANIE:


 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.