Neotvárajte dvere súperom Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
26. 06. 2011

Neotvárajte dvere súperom

Rozdával Juh, Sever-Juh v druhej hre Výnos – srdcová dáma

Ako sa rozdanie hralo: Vynesenú srdcovú dámu vzal Juh esom. Hlavný hráč potom promptne vyniesol tref ku kráľovi stola, aby skúsil pikový impas.

Vidíte už všetkých tých hladných vlkov, ktorým sa zbiehajú slinky pri tomto manévri?

Pikový impas nesedel, Západ vzal zdvih kráľom a vrátil tref, aby vyhnal eso stola. Teraz boli obrancovia schopní zobrať trefový zdvih, len čo dostanú zdvih károvým esom. Hlavný hráč stratil zdvih v každej farbe.

FATÁLNY IMPAS

Juh prehral svoj záväzok pokusom o pikový impas. Na stôl sa mohol dostať len pootvorením dverí na trefový zdvih pre súperov, a to bol zdvih, ktorého stratu si nemohol dovoliť.

Po zobraní zdvihu srdcovým esom, Juh by mal hneď vyniesť malý pik. Ak súperi odmietnu zdvih, hlavný hráč by mal vrátiť zo stola malý pik a v ruke impasovať.

Idea je stiahnuť tromfy bez narušenia vysokých trefov na stole. Hlavný hráč by nemal začať tromfovanie esom, keďže to by bolo nebezpečné, ak by niektorý súper mal štyri piky vedené kráľom.

Ak Západ zoberie prvý alebo druhý pik a vráti tref, hlavný hráč zoberie zdvih kráľom na stole a vytromfuje. Na stole je ešte stále trefové eso a hlavný hráč bude môcť odhodiť stratový tref na vypracované káro stola.

Ak sa vlk poneviera okolo vášho domu, neotvárajte mu dvere. Pre vlka sa môžete stať dobrou pochútkou.

CELÉ ROZDANIE:


 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.