Neberte hneď tromfové eso Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
19. 06. 2011

Neberte hneď tromfové eso

Rozdával Juh, obidve strany v druhej hre Výnos – srdcová sedmička

Ako sa rozdanie hralo: Hlavný hráč zobral prvý zdvih srdcovým esom na stole a vrátil tromf, z ruky zahral kráľa. Západ nenašiel príčinu, prečo by mal tento zdvih prepustiť, preto zobral zdvih pikovým esom.

Západ vrátil srdce a Juh šnapol pikovou desiatkou. Odohral si kárové eso a šnapol si na stole malé káro. Druhým tromfom stiahol tromfovú deviatku Východu, takže si mohol bezpečne šnapnúť na stole ďalšie káro.

Hlavný hráč sa vrátil do ruky trefom a stiahol posledný tromf. Potom už mohol odohrať si kárového kráľa a zvyšok kár a trefov.

MOHOL PORAZIŤ SLEM

Hlavný hráč by slem nesplnil, ak by Západ odmietol prvý tromfový zdvih. Ak by hlavný hráč zahral druhý tromf, Západ by vzal esom a vrátil by tretí tromf. Toto by znemožnilo hlavnému hráčovi šnapnúť na stole dve kára.

Ak by hlavný hráč prestal po prvom kole tromfov tromfovať, aby si zaistil dva kárové šnapy na stole, Východ by nadšnapol pikovou deviatkou.

Môžu byť aj iné výhody z odmietnutia prvého tromfového zdvihu, ale tu nie je potrebné rozoberať ich. Ak nevidíte pádny dôvod na zobratie prvého tromfového zdvihu, zahrajte malý tromf.

Pri prepustení prvého zdvihu v tromfoch je možné dosiahnuť dobrý výsledok, aj keď neviete presne, prečo to máte urobiť. Keď v obrane držíte v tromfoch A-x-x, takmer vždy je výhodné prvý zdvih prepustiť. Odmietnite zdvih, aj keď neviete prečo.

CELÉ ROZDANIE:


 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.