Partia z BK Praha Tlačiť E-mail
Napísal Eva Suchá   
19. 06. 2011

Partia z BK Praha

Rozdával Juh, Východ-Západ v druhej hre Výnos – piková dvojka

Partia sa hrala na záverečnom párovom turnaji v BK Praha, štvrtok 9.6.2011. Sedela som na pozícii E, v príklade otočené o 90 stupňov, teda som na pozícii S.

Licitácia v systéme Precision Club, hraničné otvorenie, ale partnerka má 10+ bodov, preto hoci sa mi nechcelo, licitovala som 2NT a už zohrávam hru.

Po výnose pikovou dvojkou som si prezrela stôl a smutne rozmýšľam, ako padnúť čo najmenej. Pridala som desiatku a Východ dal malú.

Nevedela som nič lepšie, než zahrať károvú osmičku a pustiť ju. Drží zdvih! Hrám károvú deviatku, aj tá drží, Západ pridáva malé srdce.

Už mám tri isté pikové zdvihy a tri isté kárové zdvihy a určite si vypracujem dva trefy, ale mám len jeden vstup do ruky. To mi pripadá nepríjemné a preto sa pokúšam vypracovať trefy. Nevedela som nič lepšieho, ako zahrať trefové eso.

Odmenou bol vypadnutý trefový kráľ a zrazu mám isté 4 trefové zdvihy (s impasom desiatkou).

Viem, že vyrazenie kárového esa mi dáva desiaty zdvih, preto hrám káro ku kráľovi, Východ berie esom. Potešilo ma, že nevrátil káro, ale pik. Som v ruke a ešte sa tam raz dostanem trefovým dolníkom. Prečo teda neskúsiť, ako sa delia srdcia?

Na desiatku dal Západ malú a Východ vzal esom.

Naraz sa z beznádejného záväzku vyklulo splnenie 3NT +2. WOW! Bridž je nádherná hra, najmä ak sa niečo podarí.

Zaujímavé bolo to, že pred nami (rozdanie sme hrali asi v polovici) nikto nelicitoval 3NT a ani neuhral 11 zdvihov

CELÉ ROZDANIE:


 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.