Nespoliehajte sa na licit súpera Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
12. 06. 2011

Nespoliehajte sa na licit súpera

Rozdával Juh, Sever-Juh v druhej hre Výnos – piková dáma

Ako sa rozdanie hralo: Východ vzal prvý zdvih pikovým esom a vyniesol trefovú desiatku. Hlavný hráč prikryl dolníkom, Západ dal dámu a eso stola vzalo zdvih.

Hlavný hráč vytromfoval v troch kolách a potom vyniesol z ruky malé káro. Západ pridal malú a hlavný hráč bez zaváhania nasadil kárového kráľa. Bol si celkom istý, že Západ potreboval na svoj licit kárové eso.

Na jeho prekvapenie Východ vzal zdvih esom a hlavný hráč musel ešte odovzdať jeden kárový zdvih. Stratil dve kára, pik a tref. Mínus jeden.

Juh trpko poznamenal na adresu Západu: "Ja som len zvedavý, do ktorého chudobinca pôjdete, lebo podľa vášho licitu to nebude dlho trvať."

VLASTNÁ CHYBA

Západ sa nedal: "Keď tam pôjdem ja, určite pôjdete so mnou. Hru ste mohli splniť bez hádania kde sú kárové figúry."

Po stiahnutí troch tromfov hlavný hráč si mal odohrať pikového kráľa a zahodiť naňho zo stola malé káro. Potom mal zahrať trefového kráľa a vydať tref.

Ak by sa trefy nedelili, Juh bude musieť šnapnúť vrátený tref a vrátiť sa k odhadovaniu kár. V našom prípade sa trefy delia a Východ je donútený vziať tretí tref. Ak by Východ vrátil káro, Juh už nemusí hádať. Ak vráti pik do dvojitej šikeny, hlavný hráč šnapne v ruke a zo stola zahodí ďalšie káro.

Súperi občas licitujú blokujúco dosť "ľahko", na to sa sťažovať nemôžete.

CELÉ ROZDANIE:


 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.