O diskusii na webe SBZ Tlačiť E-mail
09. 06. 2011
Predvčerom som na tomto webe uverejnil moju reakciu na niektoré myšlienky tlmočené v tomto článku Tibora Menyhérta. Trochu sme si o mojej reakcii v komentároch pod článkom aj podiskutovali.

Včera Tibor uverejnil na svojom webe na túto tému nový článok. Na tento text chcem samozrejme odpovedať. Odpovedať budem na webe SBZ.

Tým sa ale z diskusie stáva už naozaj chaos aj napriek tomu, že web je pavučinka, kde na všeličo vidíme pomocou jedného, dvoch klikov. A keď Tibor zase čosi napíše na túto tému na svojom webe, tak to bude ešte menej prehľadné. Pritom téma výberu do reprezentácie je nielen zaujímavá, ale väčšinou aj pálčivá, tak by bolo vhodné mať diskusiu pod jedným klobúkom. Tým klobúkom v tomto prípade myslím samozrejme web SBZ.

Pri tejto príležistosti chcem povedať, že obecne, teda nielen pre túto diskusiu a nielen pre túto tému, platí, že síce pre moju funkciu administrátora webu nie su určené konkrétne pravidlá, ale zároveň podľa mňa platí, že ako admin som povinný uverejniť každý text, ktorý spĺňa základné kultúrne principy: je vecný, kultivovaný, neosobný a neagresívny (trochu korenia však nemôže zaškodiť), týka sa našich spoločných záujmov a pochádza z pera člena SBZ. Ak text ponúknutý na uverejnenie nebodaj neprejde (stalo sa raz, ale autor bol napokon rád, že som text nepustil) mojou "cenzúrou", tak o uverejnení môže rozhodnúť P-SBZ a ja admin samozrejme poslúchnem.

Predošlý odstavec znamená, že každý člen SBZ má automatické právo nielen reagovať na napísané v diskusii, ale samozrejme pokúsiť sa na diskutovanú otázku alebo inú tému reagovať v osobitnom článku. Bol by som rád, keby členovia SBZ túto formu občas využili. Vzájomná a priama znalost našich názorov nás môže nielen obohatiť, ale aj ako organizáciu vnútorne upevniť. 



 

 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.